این روز ها استفاده از لنز های طبی بسیار گسترده شده و در میان افراد افزایش یافته است. لنز های طبی بنا به دستور پزشک و با توجه به شرایط چشم های فرد ارائه می گردند و مورد استفاده قرار می گیرند. البته این روز ها با توجه به شرایط زیبایی شناختی موجود در جامعه، لنز های طبی رنگی نیز به بازار عرضه شده اند. این لنز ها علاوه بر طبی بودن، حالت رنگی هم دارند و می توانند باعث زیبایی اشخاص شوند. در زیر عادت کردن به لنز طبی را می خوانید.

لنز طبی و عادت کردن به آن

از این رو عده ای برای خرید لنز های طبی رنگی اقدام می نمایند. لنز های طبی رنگی قیمت بیشتری نسبت به لنز های طبی بدون رنگ نیز دارند. در این مقاله ما قصد داریم در ارتباط با عادت کردن به لنز طبی و مدت زمانی که لازم است بگذرد تا به لنز های طبی عادت کنیم، مطالبی جامع را ارائه دهیم. کسانی که از لنز های طبی استفاده می کنند در ابتدای راه استفاده از این وسیله ممکن است کمی دچار مشکل شوند و البته مدت زمان عادت کردن به لنز ها برای هر فرد متفاوت خواهد بود.

این مدت زمان به مولفه های بسیاری بستگی دارد. این مولفه ها عبارتند از نمره چشم و یا جنس لنز تماسی. به طور مثال ممکن است یک نفر پس از چند روز به لنز عادت کند و یک نفر بعد از یک یا دو هفته تازه با روند لنز آشنایی یابد. در این مقاله ما به بررسی نکات مربوط به این مسئله می پردازیم.

مدت زمان عادت کردن به لنز ها

استفاده کردن از لنزهای تماسی در ابتدا می تواند کمی دلهره آور باشد. درست همانطور که هر تغییری در سبک زندگی ما ، هرچند هم اندک باشد باز ما را دچار چالش هایی می کند، سازگاری با لنز های جدید و استفاده از لنز ها هنگام شروع کار و در ابتدای راه، کمی دشوار خواهد بود. دقت کنید که لنز های تماسی سخت و نرم در این راه تفاوت آن چنانی با هم ندارند. تنها ممکن است چند روز طول بکشد تا به لنز خود عادت کنید. مدت زمان می تواند برای لنز های تماسی سخت کمی بیشتر از لنز های تماسی نرم باشد.

عادت کردن به لنز طبی ا

عادت کردن به لنز ها می تواند برای شما کمی سخت باشد. با وجود این ها، باید بدانید که به زودی چشمان شما بهتر خواهد شد. خوشبختانه امروزه برندهای لنزهای تماسی از هیدروژل سیلیکونی یا هیدروژل تشکیل شده اند. هر دوی آن ها بسیار در زمینه اکسیژن رسانی به چشمان شما کمک می کنند و باعث می شوند تا با راحتی هر چه تمام تر بر روی چشمان شما قرار بگیرند. از این رو می توان گفت که عادت کردن به این لنز ها بسیار راحت تر از عادت کردن به سایر لنز ها است.

سازگاری لنز با چشم ها

در حقیقت می توان گفت یکی از مولفه های تاثیر گذار بر راحتی لنز و سازگاری لنز با چشم ها، میزان اکسیژن رسانی لنز ها می باشد. از این رو انتخاب نوع لنز و این که چه مدل لنزی مورد استفاده می باشد، در زمینه زمان نیز نقش مهمی ایفا می کند. زمانی که چشمان شما به لنز ها عادت کند، اتفاق جذابی می افتد. به احتمال زیاد متوجه خواهید شد که به زودی لنزهای تماسی را بیش از عینک ترجیح می دهید.

اما چرا؟! خب قطعا لنز های تماسی بسیار راحت تر از عینک هستند و مزایای بسیار زیادی را برای شما به همراه خواهند داشت. اما در ادامه باید به این نکته توجه داشته باشید که عادت کردن به لنز های تماسی بسته به نوع لنز متفاوت است. در بخش بعد در این باره صحبت خواهیم نمود. از این رو ما را در بخش بعدی مقاله همراهی کنید.

انواع لنز و مدت زمان عادی شدن استفاده از آن ها

در بخش های قبل ما در ارتباط با لنز های تماسی صحبت کردیم و برخی از مولفه های مربوط به تاثیر زمان بر استفاده از لنز های تماسی را بیان نمودیم. اما در این بخش قصد داریم در ارتباط با انواع لنز های تماسی و عادی شدن آن ها صحبت کنیم. دقت کنید که لنز های تماسی انواع مختلفی دارند و از این رو همین انواع می توانند مدت زمان های متفاوتی به خود اختصاص دهند.

از جمله انواه لنز ها می توان به لنز های تماسی روزانه اشاره نمود. دقت داشته باشید که لنز های روزانه بسیار خاص هستند. از این رو مدت زمان عادی شدن لنز های روزانه نیز بر مبنای مدل آن بسیار کم می باشد. چرا که شما این لنز ها را به راحتی می پوشید و در پایان روز نیز آن را خارج می کنید. در حقیقت شما به سادگی لنز های روزانه را استفاده می کنید و در انتها آن را کنار خواهید گذاشت. پس در پاسخ به این سوال که چه مدت زمانی طول می کشد تا به لنز های تماسی عادت کنیم، باید گفت که برای لنز های تماسی روزانه این مدت زمان بسیار کوتاه خواهد بود و از بین چند دقیقه تا چند ساعت می تواند متغیر باشد.

عادت کردن به لنز طبی ماهانه و سالانه

در ابتدای بخش عادی سازی لنز و مدت زمان لازم برای عادت کردن به لنز ها، در ارتباط با لنز های روزانه صحبت کردیم و گفتیم که برای عادت کردن به لنز های روزانه زمان کمتری لازم است. اما در این بخش از مقاله قصد داریم در ارتباط با لنز های ماهانه و سالانه نیز صحبت کنیم و عادی سازی آن را ارائه دهیم. در حقیقت در ارتباط با این لنز ها باید کمی زمان بیشتری گذاشت تا بتوانیم به آن عادت کنیم. البته ناگفته نماند که لنز های هفتگی هم در این دسته قرار می گیرند.

دقت داشته باشید که در استفاده از لنز ها باید مراقبت های لازم را اعمال نمود. برخی از لنز های ماهانه و سالانه هم برای عادی سازی زمان های مخصوص به خود را طلب می کنند. ممکن است شما برای عادت کردن به لنز های تماسی سالانه مدت زمان بیشتری نیاز داشته باشید و این بسته به نوع لنز کمی متفاوت خواهد بود. دقت کنید که یکی از عوامل موثر بر مدت زمان عادت کردن ه لنز ها نوع نگهداری از لنز های تماسی می باشد.

لنز ها با حساس ترین بخش بدن انسان یعنی چشم در تماس هستند. از این رو می بایست در زمینه مراقبت از آن ها دقت لازم را به عمل آورد تا به چشم این عضو حیاتی آسیبی وارد نشود. در بخش بعد مقاله تاثیر مولفه نگهداری از لنز ها را برای شما بیان خواهیم نمود. البته اجازه دهید در ارتباط با لنز ها به این نکته دوباره اشاره کنیم که جنس لنز ها و موارد به کار رفته در آن ها تاثیر زیادی بر مدت زمان عادت کردن به لنز خواهد داشت.

تاثیر مراقبت از لنز ها بر عادت کردن به لنز طبی

ما در بخش های قبلی مقاله در ارتباط با لنز های طبی صحبت کردیم و به این موضوع اشاره نمودیم که چگونه می توان با لنز های طبی کنار آمد و در استفاده از آن ها احساس راحتی نمود. در حقیقت ما با بررسی مولفه های گوناگون و در عین حال انواع لنز ها، مدت زمان عادت کردن به لنز های طبی را مورد بررسی قرار دادیم. اما در این بخش از مقاله قصد داریم از منظر و دیدگاهی دیگر به لنز های طبی نگاه کنیم و یک مولفه تاثیر گذار دیگر را در این مورد بیان نماییم.

این مولفه در ارتباط با مراقبت از لنز ها می باشد. شما باید عادت داشته باشید که از لنز های خود مراقبت نمایید مگر این که از لنز های یک بار مصرف استفاده می کنید. بهداشت مناسب و مراقبت صحیح از لنزها برای سالم نگه داشتن لنزها و چشمانتان در شرایط مناسب ضروری است.

زمان عادت کردن به لنز طبی 3

از این رو لازم است تا نحوه نگهداری مربوط به خود را داشته باشید و در مراقبت از لنز های تماسی طبی خود کوشا باشید. البته این نکته مهم را هم در ارتباط با لنز های تماسی باید در نظر داشته باشید که این لنز ها نیاز به چکاپ توسط پزشک متخصص دارند و لازم است تا در مدت زمان و دوره لازم چکاب به چشم پزشک خود مراجعه نمایید.

مراقبت از لنز های تماسی

بگذارید این مطلب را بگوییم که مراقبت از لنز های تماسی به هیچ عنوان سخت نیست و تاثیر بسیار زیادی هم بر عادت کردن شما به لنز ها دارد. ممکن است به این نکته فکر کنید که تمیز کردن از لنز ها به صورت روزانه و یا برای مدت زمان های خاص کمی سخت و خسته کننده باشد، اما نیازب به نگرانی نیست. با کمی برنامه ریزی و دقت به این مسئله که نکهداری از لنز ها به سیستم بینایی شما کمک بسیاری می کند، می توانید بر این تفکر منفی غلبه نمایید.

در حقیقت پس از چند هفته روال مراقبت از لنزهای تماسی کاملا برای شما عادی خواهد شد. شما می توانید با یادگیری و اطلاع از راهنمای گام به گام مراقبت از لنز ها در این زمینه آموزش های لازم را دریافت نموده و به خوبی پیش بروید. دقت داشته باشید که یک لنز ناسالم و کثیف با آثاری که بر چشم های شما می گذارد موجب می شود تا نتوانید به آن عادت کنید و یا مدت زمان عادت کردن شما را به لنز افزایش می دهد.

از این رو این مولفه اساسی و مهم را باید جدی بگیرید. اگر فکر می کنید که نمی توانید در زمینه رعایت بهداشت مربوط به لنز ها اقدامات لازم را انجام دهید، سعی کنید از لنط های تماسی یک بار مصرف روزانه استفاده کنید. با استفاده از این لنز ها شما صبح آن را به چشم می گذارید و آخر شب آن را خارج می کنید. در حقیقت نیازی به مراقبت و نگهداری ندارند.

چه علائمی تا عادت کردن به لنز طبی برای ما به وجود می آید؟

با توجه به بحث ما در این مقاله و بررسی نکته زمان بندی مربوط به عادی شدن لنز های طبی در چشم ها، در بخش های قبلی مقاله ما به بررسی فاکتور های مختلفی که بر این زمان تاثیر می گذارند پرداختیم. البته انواع لنز های طبی را معرفی نمودیم و با توجه به هر کدام از آن ها در ارتباط با مدت زمان عادت کردن به لنز ها صحبت نمودیم. ذر بخش قبل نیز در ارتباط با یک فاکتور مهم یعنی بهداشت لنز صحبت کردیم.

در این بخش از مقاله قصد داریم در ارتباط با عوارض عادت کردن به لنز های طبی صحبت کنیم. دقت داشته باشید که تا زمانی که چشم های ما به لنز عادت کند مدت زمانی طول می کشد و در این مدت زمان ممکن است برای ما چالش هایی پیش بیاید. در این بخش ما رایج ترین علائمی که می توان هنگام استفاده از لنز های طبی جدید با آن مواجه شد را بیان می کنیم.

به طور خلاصه این علائم به چها ردسته تقسیم بندی می شوند و عبارتند از: تاری دید، سردرد، تعادل ناموزون و احساس ناراحتی و سنگینی لنز بر روی چشم ها. اگر چه این عوارض جانبی برای پوشیدن لنز های تماسی وجود دارد، اما به یاد داشته باشید که در زمینه عادت کردن به لنز ها و مدت زمان عادت کردن به آن ها این مفاهیم نیز بسیار مهم هستند. در حقیقت در این مسیر ممکن است برای مدت زمان چند ساعت یا چند روز و حتی گاهی اوقات چند هفته با این مشکلات سر و کله بزنید و در روند عادت کردن به لنز یک یا همه این موارد را در خود ببینید.

سخن آخر عادت کردن به لنز طبی

برخی از افراد ممکن است به سر درد های ناشی از استفاده لنز مبتلا شوند و برخی دیگر احساس سنگینی یا عدم تعادل را با خود به همراه خواهند داشت. پس اگر شما می خواهید برای اولین بار برای خرید لنز های طبی اقدام کنید و به جای عینک قصد دارید از این لنز ها استفاده کنید باید این نکته را مد نظر داشته باشید که ممکن است تا زمان عادت کردن به لنز این عوارض را احساس کنید.

در حقیقت ممکن است مدت زمان کوتاهی عوارض جانبی برای شما داشته باشد. البته خبر خوب این است که در صورت عادت کردن به لنز ها و پس از گذر از این دوران به راحتی می توانید به آن عادت کرده و در زندگی با آرامش از لنز طبی استفاده نمایید.

منابع:

https://www.mumsnet.com/Talk/general_health/574276-contact-lenses-how-long-did-it-take-you-to-get

https://www.lenslounge.co.uk/vision-centre/how-long-does-it-take-to-get-used-to-contact-lenses/

https://www.quora.com/Do-hard-contact-lenses-hurt-more-than-soft-lenses-when-you-put-it-on

https://www.feelgoodcontacts.ie/eye-care-hub/how-long-does-it-take-to-get-used-to-contacts-lenses

https://www.specsavers.ie/help-and-faqs/roughly-how-long-does-it-take-to-get-used-to-contact-lenses

https://www.specsavers.com.au/help-and-faqs/how-long-does-it-take-to-get-used-to-contact-lenses

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *