از این نمی دانید بهترین نوع لنز تماسی برای مشکل بینایی ، سبک زندگی یا بودجه شما چیست؟ با ما در این مقاله همراه باشید تا نکات مهم در خرید لنز طبی را با شما در میان بذاریم.

امروزه لنزهای تماسی متنوع تر از گذشته هستند. جوانب مثبت و منفی انواع متداول لنزهای تماسی و قوانین اساسی برای جلوگیری از عفونت های چشمی را به خوبی به خاطر بسپارید.

لنزهای طبی چه هستند و چه مزایایی دارند؟

لنزهای طبی در واقع نوعی راه حل اصلاح یا در برخی موارد درمان برای کسانی هستند که دچار مشکلات چشمی مختلف میباشند. عینک های طبی نیز به همین منظور استفاده میشوند اما در برخی موقعیت ها افراد قادر به استفاده از عینک نیستند یا اینکه عینک پاسخگوی نیاز و مشکل آنها نیست که در چنین مواقعی چشم پزشک برای این افراد لنز طبی تجویز میکند. این موارد عبارتند از:

  • کسانی که محدودیت های شغلی دارند و نمیتوانند در هنگام کار کردن از عینک طبی استفاده کنند.
  • کسانی که با فیزیک عینک مشکل دارند و برایشان مقدور نیست یک جسم را روی صورت خود حمل کنند.
  • کسانی که دچار عیوب انکساری  میباشند که عینک این عیوب را برایشان برطرف نمیکند مثل خشکی چشم.

و…

اما اگر بخواهیم به مقایسه ی مزایای لنز طبی نسبت به عینک بپردازیم باید بگوییم که افرادی که از لنز استفاده میکنند به مراتب راحت ترند زیرا میتوانند با وجود اصلاح عیوب چشمی شان فعالیت های سنگین انجام دهند و یا حتی بخوابند اما با وجود عینک انجام این کارها امکان پذیر نیست. اما لنز دارای عوارضی انکار ناپذیر است که باید حتما به آنها توجه کنید. برای مثال لنزهای طبی خواه ناخواه ایجاد خشکی چشم میکنند و در صورت استفاده نادرست از آنها چشم فرد دچار زخم شدگی یا عفونت باکتریایی و انگلی نیز میشود.

برای خرید لنز طبی تماسی در وهله اول باید به چه نکاتی توجه کرد؟

قبل از هر چیز باید با پزشک خود مشورت کنید تا نوع، برند و ویژگی لنز متناسب با چشم شما را پس از معاینه تجویز کند و هرگر بدون نسخه دست به خرید لنز نزنید زیرا قطعا به چشمانتان آسیب خواهید زد.

همچنین اینکه در صورت داشتن هر گونه حساسیت یا آلرژی به چشم پزشک خود اطلاع دهید زیرا ممکن است لنز های تماسی برای شرایط شما مناسب نباشند.

نکته ی بعدی که باید به آن توجه کنید نظر افراد با تجربه در رابطه با برند لنز مورد نظرتان است که میتواند به شما کمک شایانی کند.

برای خرید لنز به مراکز معتبر مراجعه کنید و از خرید از لوازم آرایشی های نا معتبر و افراد بی تجربه خود داری کنید.

حتما به تاریخ نوشته شده روی لنزتان دقت بفرمایید.

بر اساس استفاده و نیازی که دارید لنزتان را تهیه کنید. برای مثال اگر احتیاج به مصرف روزانه دارید بهتر است از لنزهای دائمی استفاده کنید اما اگر هر از گاهی میخواهید از لنز استفاده کنید میتوانید از لنزهای یک بار مصرف استفاده کنید که ریسک آلودگی کمتری دارند و بعد از استفاده میتوانید آنها را دور بیاندازید. یا در صورتی که برای سفرتان نیاز به لنز دارید میتوانید از لنزهای مخصوص مسافرت استفاده کنید.

نکات بهداشتی استفاده لنز و بیرون آوردن لنز را نیز به خوبی فراگیرید تا از آسیب به چشمانتان جلوگیری کنید..

هم چنین اینکه هر برند لنز دارای یک سری قوانین و ویژگی های خاص برای نگهداری میباشد که باید آنها را از متصدی فروش لنزتان بپرسید.

نگهداری بعد از خرید لنز طبی

خرید لنز طبی

اما کسانی که لنز مورد نظر خود را خریداری میکنند باید به نکات دیگری نیز توجه کنند تا بتوانند از آنها مراقبت کنند که این نکات عبارتند از:

هرگز با دستان آلوده لنزهایتان را لمس نکنید و قبل از دست زدن به آنها دستانتان را با آب ولرم و صابون به خوبی بشویید.

پس از استفاده از لنز برای بیرون آوردن آن نیز دستانتان را با آب و صابون به خوبی بشویید و سپس به آنها دست بزنید.

محلول لنز خود را از نور مستقیم یا هوای خیلی مرطوب یا خیلی خشک دور نگه دارید و درب آن را پس از برداشتن یا گذاشتن لنز سریعا ببندید زیرا به راحتی میتواند در معرض میکروارگانیسم های موجود در هوا قرار گیرد.

هنگامی که لنز در چشمانتان است از ورود هر گونه آلودگی یا مایع و یا حتی خارش چشمانتان جلوگیری کنید.

از ورود لوازم آرایشی که برای چشمانتان استفاده میکنید به داخل چشمتان در حین استفاده از لنز جدا خودداری کنید.

درصورتی که از یک برند لنز راضی هستید سعی کنید از همان برند لنز و مایع لنز واحد همیشه استفاده کنید زیرا مواد به کار رفته در هر کدام از برندهای لنز با یکدیگر متفاوت است و ممکن است با تعویض لنزهای مختلف چشمانتان دچار حساسیت شود.

در هنگام خواب اگر لنزهایتان برای خواب مناسب نیست حتما آن ها را خارج کنید.

آشنایی با انواع لنزهای چشمی

اما برای خرید لنز مناسب باید با انواع لنزهای چشمی نیز آشنا شوید که در زیر به انواع آنها و خاصیت و مزایایی که دارند اشاره کرده ایم.

لنز طبی تماسی نرم

لنزهای تماسی نرم متداولترین لنزهای تماسی هستند. آنها می توانند برای تصحیح مشکلات بینایی مختلف از جمله:

  • نزدیک بینی
  • مقاومت هوایی (هایپروپی)
  • تاری دید (آستیگماتیسم)
  • از دست رفتن بینایی وابسته به سن (پریبوپیا)

به کار روند.

لنزهای تماسی نرم نسبت به لنزهای با قابلیت نفوذ پذیری گاز و سفت بسیار راحت تر هستند. لنزهای تماسی نرم انواع مختلفی دارند که عبارتند از:

لنزهای روزانه

 لنزهای یک روزه همانطور که از اسمشان مشخص است برای استفاده یک روزه ساخته می شوند. شما آنها را شب ها برداشته و دور می اندازید. سایر گزینه ها شامل لنزهای یکبار مصرف هفتگی، لنزهای یکبار مصرف ماهانه میباشند که به مدت مشخص شده انقضا دارند و پس از گذشت آن تاریخ باید آنها را دور بیاندازید. اما به طور معمول ، شما هر شب این لنزها را برای تمیز کردن و ضد عفونی کردن باید بیرون آورید.

لنزهای شبانه

بعضی از لنزهای تماسی نرم می توانند تا 30 روز به طور مداوم استفاده شوند ، از جمله در هنگام خواب. با این وجود ، این نوع از لنزهای تماسی می تواند عوارضی مانند ایجاد بقایای زیر لنز ، مشکلات قرنیه یا عفونت های جدی چشم را ایجاد کنند.

لنز طبی تماسی سخت و قابل نفوذ با گاز

لنزهای سخت با نفوذ پذیری گاز ، دیدی واضح و شفاف را برای افرادی که بیشترین مشکلات بینایی دارند ، فراهم می کند. این لنزهای تماسی ممکن است در صورتی که لنزهای تماسی نرم را امتحان کرده اید و از نتایج آن راضی نبوده اید و یا اینکه “چشمانتان خشک” میباشد ، مفید باشند. در نتیجه خرید لنز طبی بسیار حساس است.

لنزهای تماسی سخت با قابلیت نفوذ گاز از لنزهای تماسی نرم نفوذپذیر تر هستند. آنها همچنین دارای قابلیت تنفس بیشتری هستند و اکسیژن بیشتری به قرنیه می رسانند. این لنزهای تماسی باید برای تمیز کردن و ضد عفونی کردن در هنگام شب برداشته شوند ، اما برخی از آنها می توانند به مدت یک هفته یا حتی 30 روز استفاده شوند.

عادت کردن به لنزهای تماسی سخت با قابلیت نفوذ گاز ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشد. بنابراین اگر استفاده از آنها برایتان سخت است و در صورتی که نسخه ی پزشکی شما تغییر نکرده و از لنزهای خود خوب مراقبت می کنید ، می توانید تا دو یا سه سال از همان جفت لنزهای نرم معمولی استفاده کنید.

لنز طبی تماسی تخصصی

بسته به نیاز بینایی شما ، ممکن است لنزهای تماسی مورد نیاز شما تخصصی باشند که عبارتند از:

لنزهای تماسی ترکیبی.

لنزهای تماسی ترکیبی دارای یک مرکز انعطاف پذیر گاز سفت و محکم است که توسط یک حلقه بیرونی نرم احاطه شده است. آنها می توانند نزدیک بینی ، دور بینی ، آستیگماتیسم و ​​از دست رفتن بینایی در نزدیک بینی و همچنین انحنای نامنظم قرنیه (کراتوکونوس) را اصلاح کنند. همچنین ممکن است استفاده از آنها نسبت به لنزهای با نفوذپذیری گاز طبیعی راحتتر باشد.

لنزهای تماسی چند کانونی.

این لنزها مزایای مختلفی دارند و می توانند بطور همزمان ، نزدیک بینی و دوربینی را اصلاح کنند.

لنزهای تماسی رنگی.

 لنزهای تماسی می توانند برای اهداف آرایشی و درمانی رنگ شوند. به عنوان مثال ، برای کسانی که میخواهند تغییر در چهره شان ایجاد کنند و از جنبه ی زیبایی لنز نیز استفاده کنند لنزهای رنگی گزینه خوبی است.

لنزهای تماسی اسکلر.

این لنزهای سفت و محکم با نفوذپذیری گاز بزرگتر از اکثر لنزها هستند زیرا تا لایه بیرونی سفید چشم (اسکلرا) گسترش می یابد. در صورت داشتن قرنیه نامنظم یا تحریف شده ، آنها می توانند به اصلاح بینایی شما کمک کنند.

ارتوکراتولوژی.

این لنزهای سفت و محکم در حالی که می خوابید قابل استفاده هستند تا به طور موقت منحنی قرنیه خود را تغییر دهید. این باعث می شود که با دید بصری واضح و روشن بیدار شوید.

لنزهای مخصوص با روکش درمانی

این روش درمانی باعث می شود سطح لنزها لغزنده و درمقابل باکتری های چسبیده به آن مقاوم تر باشد. این روکش را می توان روی لنزهای تماسی نفوذپذیر نرم و سفت استفاده کرد.

متناسب بودن، یکی از نکات مهم برای خرید لنز طبی تماسی 

قبل از خرید لنز طبی تماسی ، برای معاینه کامل و استفاده آن بر روی چشمانتان به چشم پزشک خود مراجعه کنید. ممکن است بسته به وضعیت چشمانتان بعد از استفاده از لنز هر یک هفته ، یک ماه و شش ماه و سپس هر سال یا دو سال یک بار به معاینه کلی چشم نیاز داشته باشید.

جلوگیری از عوارض، یکی دیگر از نکات مهم در خرید لنزهای تماسی میباشد

استفاده از لنزهای تماسی می تواند از ناراحتی های ساده گرفته تا عفونت های شدید را ایجاد کند. برای جلوگیری از بروز این مشکلات به نکات زیر توجه بفرمایید:

تمامی جوانب بهداشت را در هنگام استفاده از لنز رعات کنید. قبل از تماس با لنز ، دستان خود را با آب و صابون بشویید و سپس آنها را با یک حوله بدون پرز کاملا خشک کنید.

تماس با آب و بزاق را به حداقل برسانید. لنزهای تماسی خود را قبل از شنا یا استفاده از وان داغ از چشمانتان بیرون آورید. لنزهای خود را به هیچ وجه با بزاق خود تماس ندهید زیرا در بزاق شما آنزیم هایی وجود دارد که میتواند باعث آسیب به چشمانتان شود.

مراقب محلول های نگهدارنده ی لنزهای تماسی تان باشید. فقط از محصولات استریل آماده تجاری استفاده کنید که برای همان نوع لنزهای تماسی که استفاده میکنید طراحی شده است. پس از هر بار ضد عفونی لنزهایتان بلافاصله آن ها را در مایع نگهدارنده مخصوصشان نگاه دارید. طبق دستور پزشک لنزهای خود را به آرامی مالش داده و بشویید. از استفاده از محلول نگهدارنده لنزهای تماسی که از تاریخ انقضا آنها گذشته است جدا خودداری کنید.

نکته مهم در مورد استفاده از لنزهای تماسی

خرید لنز طبی

لنزهای تماسی تان مطابق دستورالعمل پزشکتان استفاده کنید. برای شستن و ضدعفونی لنزهایتان از آب شیر استفاده نکنید. همچنین اینکه سعی کنید هر سه ماه یکبار محلول لنز خود را عوض کنید زیرا اگر تاریخ انقاض ی محلول لنزتان هم که تمام نشود قطعا با هر باز باز کردن در بسته بندی آن دچار آلودگی های مختلف میشود. بنابراین برای رعایت جوانب احتیاط هم که شده این کار را انجام دهید.

از لنزهای تماسی بدون نسخه جلوگیری کنید. این لنزها می توانند باعث صدمات چشم و عفونت شوند. اگر به لنزهای تماسی تزئینی علاقه دارید ، با پزشک چشم خود صحبت کنید.

حتی با استفاده و مراقبت مناسب ، خشکی چشم می تواند جزو عوارض شایع برای استفاده کنندگان لنزهای تماسی باشد. اگر چشمان شما دچار خارش یا قرمزی شد، لنزهای تماسی خود را بردارید و از قطره های چشمی مخصوص که پزشکتان تجویز کرده استفاده کنید.

همچنین اینکه اگر بینایی شما مبهم است یا دچار درد چشم یا حساسیت شدید به نور هستید ، سریعا برای درمان به پزشک چشم خود مراجعه کنید.

سخن آخر برای خرید لنز طبی:

اما در آخر باید بگوییم که برای خرید لنز طبی مناسب علاوه بر در نظر گرفتن تمام نکات گفته شده باید به قیمت لنز نیز توجه کنیم و با ایجاد تناسب بین بودجه و نیازی که داریم دست به خرید لنز بزنیم. برای مثال اگر لنز را برای استفاده در حد چند بار در سال میخواهیم نیازی نیست که لنزهای بسیار گران قیمت را خریداری کنید. اما در صورتی که لنز را برای استفاده دائم میخواهید بهتر است مبلغ زیادی را برای آن صرف کنید. زیرا شرکت های تجاری معتبر معمولا محصولات با کیفیتشان را با قیمت بیشتری ارائه میدهند و از آنجا که قرار است چشمانتان هر روز با این لنزها در تماس باشد بهتر است از بهترین نوع آن استفاده کنید.

منبع

https://www.allaboutvision.com/buying-contacts/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *