ویروس کرونای جدید یا کووئید-19 که از شهر ووهان در چین سرچشمه گرفته است، یک بیماری همه گیر است که تاکنون بسیاری از کشورهای جهان را دربرگرفته است. شیوع گسترده ویروس باعث ترس از رکود اقتصادی شده است.

عوامل مختلفی وجود دارد که باعث می شود شغلی مستعد ابتلا به ویروس کرونا باشد. از جمله آن عوامل می توان به قرار گرفتن در معرض بیماری و ویروس، نزدیک بودن به افراد دیگر و تماس مستقیم با مردم اشاره کرد.

متخصصان پزشکی و مراقبان سلامت احتمالاً در هر شیوع بیماری همه گیر در خط مقدم ابتلا قرار دارند. اما علاوه بر این گروه ها، کارگران خدماتی و حمل و نقل نیز می توانند در معرض خطر شیوع ویروس همه گیر قرار گیرند.

براساس اعلام اداره ایمنی و بهداشت شغلی آمریکا (OSHA)، که مسئولیت مقررات ایمنی در محل کار را بر عهده دارد، برخی از مشاغل در معرض خطر بیشتری در برابر ویروس کرونا و بیماری کووئید-19 قرار دارند.

براساس اعلام OSHA، مشاغل از نظر در معرض خطر بودن، به چهار دسته ی خطر مواجهه بسیار زیاد، خطر مواجهه زیاد، خطر مواجهه متوسط و خطر مواجهه کم، دسته بندی می شوند.

مشاغل با خطر مواجهه بسیار زیاد در برابر ویروس کرونا

مشاغل در معرض خطر بسیار زیاد کسانی هستند که پتانسیل بسیار بالایی برای مواجهه با منابع شناخته شده یا مشکوک ویروس کرونا در طی مراحل درمان های پزشکی، بعد از مرگ یا آزمایشگاه دارند. این مشاغل در فاصله بسیار نزدیکی با سایر افراد کار می کنند و این ریسک ابتلا را افزایش می دهد.

این مشاغل عبارتند از:

  • کارمندان خدمات درمانی به عنوان مثال، پزشکان و پرستاران و پیراپزشکان بخش های مراقبت ویژه، متخصصان ریه و تنفس، تکنسین های اورژانس پزشکی، کسانی که لوله گذاری نای را انجام می دهند، کسانی که روش های القای سرفه را انجام می دهند، کسانی که برونکوسکوپی را انجام می دهند (معاینه و بررسی داخل نای و نایژه ها را نایژه بینی یا برونکوسکوپی می نامند)، برخی از روش های معاینه دندان و نمونه گیری نمونه های تهاجمی بر روی نمونه های شناخته شده یا مشکوک به ویروس کرونا.
  • پرسنل بهداشتی و درمانی یا آزمایشگاه هایی که نمونه هایی از بیماران شناخته شده یا مشکوک را جمع آوری یا اداره می کنند، به عنوان مثال، کسانی که کاشت میکروب را در آزمایشگاه از بیماران شناخته شده یا مشکوک به ویروس کرونا انجام می دهند.
  • کارکنان سردخانه که کالبد شکافی اجسادی را انجام می دهند که یا بر اثر ویروس کرونا فوت کرده اند یا اینکه در زمان مرگ مشکوک به ویروس کرونا بوده اند.

طبق گفته لس آنجلس تایمز (روزنامه آمریکایی)، بیش از 3000 کارمند مراقبت های بهداشتی در چین به ویروس کرونای جدید آلوده شده اند و احتمالاً اتفاق مشابهی در سایر کشورها نیز ممکن است، رخ بدهد.

مشاغل با خطر مواجهه زیاد در برابر ویروس کرونا

مشاغل در معرض خطر بالا کسانی هستند که پتانسیل بالایی برای قرار گرفتن در معرض منابع شناخته شده یا مشکوک ویروس کرونا دارند.

مشاغل پرخطر برای کرونا عبارتند از

  • کارمندان بهداشت و درمان و پرسنل خدماتی در مراکز بهداشتی، به عنوان مثال، پزشکان، پرستاران، دندانپزشکان، پزشکان عمومی و سایر کارکنان بیمارستان که باید وارد اتاق بیماران شوند، در معرض خطر نزدیک شدن به بیماران شناخته شده یا مشکوک به ویروس کرونا قرار دارند. این کارکنان وقتی AGP (روشهای تولید آئروسل (AGP)، روش هایی هستند که باعث تحریک سرفه وتولید ذرات معلق در هوا می شوند.) را انجام می دهند، میزان خطر مواجهه آن ها بسیار بالا می رود.
  • کارکنان حمل و نقل پزشکی، به عنوان مثال، راننده های آمبولانس ها که بیماران شناخته شده یا مشکوک به ویروس کرونا را در آمبولانس قرار می دهند و آن ها را به مراکز درمانی می برند.
  • کارگران دفن یا سوزاندن اموات، زیرا اجساد افراد مبتلا یا مشکوک به ویروس کرونا را دفن می کنند یا می سوزانند و خود را در معرض خطر بالایی قرار می دهند.

مشاغل با خطر مواجهه متوسط در برابر ویروس کرونا

مشاغل در معرض خطر متوسط، شامل مواردی هستند که نیاز به تماس مکرر و یا نزدیک با افرادی دارند که ممکن است مبتلا و یا مشکوک به ویروس کرونا باشند.

افراد شاغل در این گروه ممکن است در مکان هایی مانند مدارس، محیط های کاری با تراکم بالا و برخی خرده فروشی ها کار کنند و با بیشتر مردم تماس داشته باشند، یا اینکه کارگران و کارکنان این گروه ممکن است تماس مکرر با مسافرانی داشته باشند که از کشورهای با شیوع بالای ویروس کرونا بازگشته اند.

مشاغل با خطر مواجهه کم

مشاغل در معرض خطر کمتر، مواردی هستند که نیازی به تماس مکرر و یا نزدیک با افراد مبتلا و یا مشکوک به ویروس کرونا، ندارند.

افراد شاغل در این گروه حداقل ارتباط شغلی با مردم و سایر همکاران خود دارند.

مشاغل پرخطر برای کرونا 2

 

مشاغل زیر، مشاغلی هستند که در رتبه بندی OSHA، جزء گروه های خطر مواجهه متوسط تا زیاد قرار دارند:

  • نیرو های امدادی

آتش نشانان، تکنسین های اورژانس پزشکی، رانندگان آمبولانس و افسران پلیس احتمالاً در خط مقدم شیوع ویروس کرونا قرار دارند.

نیروهای امدادی همانند متخصصان پزشکی بیشتر در خطر ابتلا به ویروس قرار دارند. افسران پلیس، آتش نشانان و EMT یا تکنسین های اورژانس پزشکی به طور مستقیم با افراد زیادی ارتباط دارند و کار آن ها مستقیما با عموم مردم است، بنابراین این دلایل ریسک ابتلای آن ها به ویروس کرونا را افزایش می دهد.

  • کارگران و کارکنان مشاغل خدماتی

افرادی که غذاها را می پزند و سرو می کنند، افرادی که کالاها را تحویل می دهند و فروشندگان فروشگاه های خرده فروشی نیز در معرض خطر مبتلا شدن به ویروس کرونا قرار دارند.

پیک ها و نامه رسان ها نیز در لیست مشاغلی هستند که در معرض خطر ابتلا به بیماری و ویروس قرار دارند.

آرایشگران، کسانی که در مغازه های فست فود کار می کنند، فیزیوتراپیست ها، مربیان ورزشی و مربیان بدنسازی، همه در فاصله ی نزدیکی با مشتریان و همکاران خود کار می کنند.

فروشندگان مغازه ها، نگهبان ها، مستخدم ها، گارسون های رستوران و صندوقدارهای فروشگاه ها و رستوران ها همگی به طور مستقیم با عموم مردم کار می کنند و بیشتر در معرض خطر ابتلا به کووئید-19 قرار دارند.

کارگران و کارکنان مشاغل خدماتی و مشاغل کوچک در چین جزء مبتلایان به ویروس کرونا بوده اند.

  • مشاغل بدون انعطاف پذیری زیاد

چندین شرکت بزرگ جهانی اقداماتی احتیاطی را علیه ویروس کرونای جدید انجام داده اند، که از جمله آن ها می توان به تشویق کارمندان خود به دورکاری و کار از خانه برای کاهش هرچه بیشتر انتقال ویروس کرونا، اشاره کرد. اما همه شغل ها آنقدر انعطاف پذیر نیستند.

ماریسا بیکر (Marissa Baker)، استادیار گروه علوم بهداشت محیط و کار دانشگاه واشنگتن (یکی از دانشگاه های دولتی آمریکا، واقع در ایالت واشنگتن) به بیزنس اینسایدر (Business Insider، وبگاه خبری آمریکایی) گفت: (کارگرانی و کارکنانی که ممکن است نتوانند گزینه کار در خانه را انتخاب کنند و یا به صورت ساعتی حقوق می گیرند، باید با تصمیمات سختی روبرو شوند.)

او ادامه داد: (آیا آن ها در صورت احساس بیماری می توانند در خانه بمانند یا باید به کار خود ادامه دهند تا بتوانند چک حقوقی خود را دریافت کنند؟ در صورت تعطیل شدن مدرسه فرزندانشان، چه کاری می توانند انجام دهند؟ آن ها نمی توانند به صورت دورکاری، کار خود را انجام دهند.)

مشاغل پرخطر برای کرونا 43

خانم بیکر همچنین خاطر نشان کرد: (بسیاری از مشاغل در صورت بیمار شدن شخص، فاقد مرخصی یا مرخصی با حقوق هستند. این کارفرماها را باید قانع کرد که در صورت بیمار شدن و به بیمارستان رفتن کارگرانشان، به آن ها مرخصی با حقوق بدهند.

بیکر و همکارانش در مقاله ایی که در سال 2018 منتشر کردند، خطرات بیماری و آسیب دیدگی برای نیروی کار شمال غربی اقیانوس آرام را تخمین زدند، آن ها میزان آزادی کارگران برای تصمیم گیری را به عنوان نماینده ی خود به عنوان مقیاس در نظر گرفتند.

در این مقاله بسیاری از مشاغل بخش خدمات که قبلاً به آن ها اشاره کردیم، مانند گارسون های رستوران ها، کارگران فست فودها و همچنین مشاغل یقه آبی مانند مهمانداران حمل و نقل هوایی و کارگران نساجی، در رتبه بندی مشاغل کم خطر قرار دارند. در حالی که این یک درجه بندی دقیق از انعطاف پذیری در محل کار نیست، ممکن است کارگران در این نوع مشاغل با انواع خطرات روبرو شوند و ممکن است در مواجهه با بیماری های همه گیر، ریسک ابتلا در آن ها زیاد باشد.

  • پرسنل هوایی

پرسنل هوایی از دیگر مشاغل پرخطر برای کرونا هستند. هواپیماها فضاهای محصور شده هستند و این نشانه محل کاری است که می تواند به گسترش ویروس کرونا کمک کند. خدمه پرواز و خلبانان هواپیماها در فاصله بسیار نزدیکی با افراد دیگر کار می کنند بنابراین این مشاغل نیز در لیست مشاغل پرخطر برای مبتلا شدن به ویروس کرونا، قرار دارند.

صنعت هواپیمایی با شیوع گسترده ویروس کرونا، پروازهای خود را در بسیاری از کشورهای جهان کاهش داده یا آن ها را متوقف کرده است.

  • بازیگران و مجریان و خوانندگان

یکی از مشاغل پرخطر برای کرونا بازیگری است. بازیگران و خوانندگان و مجریان در فاصله نزدیک با همکاران خود کار می کنند و این شرایطی را ایجاد می کند که یک بیماری بسیار پرخطر مانند ویروس کرونا به سرعت در یک محل کار گسترش یابد.

مشاغلی مانند این ها همچنین ارتباط زیادی با عموم مردم دارند و این دلیل نیز خطر مواجهه با ویروس کرونا را افزایش می دهد.

محافظت کارکنان مشاغل پرخطر برای کرونا

کارفرمایان باید اطمینان حاصل کنند که سیستم های مناسب تهویه هوا در مراکز درمانی نصب شده اند.

مرکز کنترل بیماری ها (CDC) توصیه می کند که بیماران مبتلا و یا مشکوک به ویروس کرونا در صورت امکان در یک اتاق جدا با تهویه هوای مناسب قرار گیرند. در صورت استفاده از روش AGP (که در بالا شرح داده شد) برای بیماران باید حتما از اتاق های جدا استفاده شود. برای کالبد شکافی و آزمایش روی افرادی که بر اثر ویروس کرونا فوت کرده اند یا در زمان مرگ مشکوک به ویروس کرونا بوده اند باید از مجموعه های کالبد شکافی جداگانه ای استفاده کرد.

از نظر مراحل اجرایی مراکز درمانی باید از دستورالعمل های موجود و استاندارد های عملی برای شناسایی و قرنطینه کردن افراد آلوده و محافظت از کارکنان خود، پیروی کنند.

مکان های کاری باید سیاست هایی را ایجاد کنند که میزان قرار گرفتن افراد در معرض خطر را، کاهش دهند، مانند گروه بندی بیماران مبتلا به کووئید-19، هنگامی که اتاق های مجزا در دسترس نیستند.

مراکز بهداشتی باید از ورود خانواده ی افراد مبتلا به ویروس کرونا جدا خودداری کنند و اگر به هر صورت کسی خواست وارد مراکز درمانی و بهداشتی شود باید حتما ماسک بر صورت داشته باشد.

کارفرمایان باید آموزش های خاص شغلی را از جمله آموزش های ابتدایی و روتین در مورد جلوگیری از انتقال ویروس کرونا را در اختیار کارکنان و کارگران خود قرار دهند و اطمینان حاصل کنند که پشتیبانی های روانشناختی و رفتاری برای مقابله با استرس کارکنان در برابر ویروس کرونا، در دسترس است.

روش های ایمنی کاری در شرایط پرخطر باید شامل فراهم کردن وسایل ضدعفونی کننده با حداقل 60% الکل باشد تا افرادی که در آن مکان کار می کنند به طور دائم به آن وسایل دسترسی داشته باشند.

سخن آخر مشاغل پرخطر برای کرونا

از نظر تجهیزات محافظ شخصی (PPE)، اکثر کارکنان و کارگران مشغول در همه ی شغل هایی که در معرض خطر زیاد یا بسیار زیاد قرار دارند، بسته به وظایف شغلی و خطرات در معرض ویروس قرار گرفتن باید از دستکش، روپوش محافظ، محافظ صورت یا عینک های حفاظ دار و ماسک صورت یا ماسک تنفسی استفاده کنند. افرادی که از نزدیک با بیمار ارتباط دارند و یا به احتمال زیاد مشکوک یا مبتلا به کووئید-19 هستند باید حتما از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده کنند.

محافظت شخصی در گروه های مختلف مانند تکنسین های آزمایشگاه ها ممکن است متفاوت باشد زیرا آن ها با خون یا مایعات بدن افراد مبتلا و یا مشکوک به ویروس کرونا سروکار دارند. محافظت شخصی آن ها شامل استفاده از لباس های پزشکی و جراحی، لباس های ضد آب، پیش بندها یا سایر لباس های محافظ یکبار مصرف یا استفاده مجدد، است. روپوش های مورد استفاده باید به اندازه کافی بزرگ باشند تا تمام بدن را به طور کامل بپوشانند.

آموزش های خاص و ویژه ی محافظت شخصی هم باید به کسانی داده شود که زباله ها و لباس های عفونی را دفن می کنند و یا می سوزانند.

همچنین بهتر است کارفرمایان هر چند وقت یکبار همه ی کارکنان و کارگران خود را مورد غربالگری و معاینه قرار دهند.

 

منابع:

www.insurancejournal.com

www.businessinsider.com

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *