لنز داخل چشم را از کجا تهیه کنیم ؟

  «کاشت لنز داخل چشم» چیست؟

فرق لنز طبی با لنز داخل چشم چیه؟

لنزمارکت این محصول را موجود ندارد !

لنز داخل چشم

 

استفاده از لنز امروزه در بین مردم بسیار شایع می باشد و بسیاری از مردم بین لنزهای تماسی و لنز داخل چشم تفاوتی نمی گذارند، در حالی که این دو نوع لنز از همدیگر متفاوت می باشند 

و کاربرد آنها با هم فرق می کند. از این رو در این مقاله به بررسی لنز داخل چشم ، مزایا و معایب آن و همچنین انواع لنزهای داخل چشمی را بررسی می کنیم.

لنز داخل چشم چیست؟

لنزهاي داخل چشمي، لنزهايي هستند كه با عمل جراحي در داخل كره چشم به صورت دائمي كارگذاري مي شوند. این لنز چشم گونه ای از عدسی می باشند، 

که بر روی چشم انسان به صورت همیشگی کاشته می شود. به عبارت دیگر لنز داخل چشمی لنز مصنوعی است که پس از خارج کردن لنز طبیعی چشم طی عمل جراحی جایگزین آن می شود.

استفاده از لنز داخل چشم از اواسط دهه 1960 آغاز شد و اولین تاییده FDA را در سال 1981 به دست آورد. لنزهای داخل چشمی برای اصلاح بیماری هایی همچون آب مروارید، 

نزدیکی بینی و یا دور بینی و آستیگماتیسم بسیار شدید که قابل اصلاح با روش های دیگر مانند لنزهای طبی نباشند، استفاده می شود. 

امروزه در دنیا صدها هزار مورد از این لنزهای داخل چشمی برای اصلاح عیوب انکساری چشم استفاده می کنند. 

اگر چه این لنزهای به صورت دائمی بر روی چشم قرار می گیرند، ولی هر وقت نیاز باشد با عمل جراحی می توان آنها را از روی چشم خارج کرد.

لنز داخل چشم ، یک دیسک پلاستیکی شفاف، سبک و باریک هستند که به منظور جایگزینی لنز طبیعی در چشم قرار داده می شوند. این لنزها گاهي به جاي لنز طبيعي كارگذاري مي شوند، 

که معمولا پس از جراحي كاتاراكت و گاهي به داخل چشم و لنز طبيعي خود فرد افزوده مي گردد، 

برای نمونه بيماراني كه نزديك ‌بيني خيلي بالایی از لنز داخل چشمی استفاده می کنند. لنزهای داخل چشمی دارای انواع زیادی می باشد که، هر كدام از لنزهای داخل چشمی دارای انواع معايب و مزاياي خاص خود می باشند.

انواع لنز داخل چشم 6

مضرات و معایب لنز داخل چشم :

لنزهای داخل چشم با وجود اینکه به صورت گسترده در دنیا مورد استفاده قرار می گیرند، ولی این لنزها هم دارای معایب و مضراتی می باشند و آنها از این معایب و مضرات مانند سایر لنزها به دور نمی باشند. 

مهمترین عوارض این لنزها مربوط به عمل کاشت لنز است. از جمله معایب و مضرات لنزهای داخل چشم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- در مرکز چشم قرار نگرفتن لنز:

اگر مرکز لنز با محور بینایی بیمار در یک راستا قرار نگیرد، این احتمال به وجود می آید که، عیب انکساری بیمار کاملاً مرتفع نگردد یا آستیگماتیسم ایجاد شود، که البته این مشکل در مواردی رخ می دهد که اختلاف فاصله بیش از 25/0 تا 50/0 میلی متر باشد.

2- دوره نقاهت طولانی مدت:
در مواردی که گذاشتن لنزها داخل چشم نیاز به بخیه دارد، دوره نقاهت چند هفته تا چند ماه ممکن است، طول بکشد.

3- آسیب به قرنیه و از دست دادن شفافیت:
آسیب به اندوتلیوم قرنیه و از دست رفتن شفافیت آن هم از دیگر معایب و مضرات استفاده از لنزهای داخل چشم می باشد. البته به نظر می رسد که این آسیب بیش از سایر اعمال انجام شده بر روی قرنیه نباشد.

4- ایجاد آب سیاه:
ایجاد گلوکوم یا همان آب سیاه در چشم یکی دیگر از معایب لنزهای داخل چشم می باشد. با توجه به اینکه افراد نزدیک بین استعداد بیشتری برای پیدایش آب سیاه دارند، باید در انتخاب بیمار دقت شود.

فواید استفاده از لنز داخل چشم

با وجود داشتن معایب که برای لنزهای داخل چشم شمرده سده، این لنزها دارای مزایا و فوائدی هم می باشد که از جمله مزایا و فواید لنزهای داخل چشم می توان به موارد زیر اشاره نمود:

1- برخلاف لنزهای تماسی که همواره احتیاج به مراقبت و نگهداری دارند، لنزهای داخل چشمی برای همه عمر باقی مانده و بی نیاز از مراقبت های روزانه است.

2- لنزهای داخل چشمی قدرت اصلاح نزدیک بینی تا درجات بسیار بالا را دارند.

3- این لنزها در اصلاح عیوب انکساری چشم در شماره های بسیار بالا دقت زیادی دارند.

4- عمل جراحی کاشت لنز داخل چشمی قابل برگشت می باشد. یعنی می توان هر وقت که نیاز شد، لنز طبی را با عمل جراحی از روی چشم برداشت.

5- با استفاده از لنزهای داخل چشمی کیفیت قرنیه چشم تغییر نمی کند.

6- برای کاشت لنزهای داخل چشمی نیاز به تجهیزات پیچیده پزشکی نمی باشد.

7- در مقایسه با عینک، لنزهای داخل چشمی بیشتر سبب بهبود کیفیت بینایی می شوند.

8- لنزهای داخل چشمی را می توان، در قرنیه های بسیار نازک هم استفاده کرد.

9- عمل جراحی لنز داخل چشم ریسک التهاب پایینی دارد.

10- پس از عمل جراحی و کاشت لنز داخل چشم زخم سریع تر بهبود و بازیابی می شود.

لنز داخل چشم بهتر است یا لنز طبی روزانه

انواع لنز داخل چشم 3

لنزها به طور کلی به دو دسته لنزهای تماسی و لنز داخل چشم تقسیم می شوند.
لنزهای تماسی خود به دو دسته طبی و رنگی تقسیم می شوند. 

این لنزها بر روی چشم گذاشته می شوند و شب هنگام از روی چشم برداشته می شوند و می تواند در مدت زمان روزانه تا سالانه مورد استفاده قرار گیرد.

لنزهای طبی روزانه اگر چه در مقایسه با لنزهای طبی دیگر از مزایای بسیاری برخوردار است، 

ولی به طور کلی همه انواع لنزهای طبی تماسی از روزانه گرفته تا سالانه برای اصلاح دور بینی، نزدیکی بینی و آستیگماتیسم بوده و در مورد بیماریهای چشمی یا شرایط خاص کارآیی چندانی ندارند، 

در حالی که لنز داخل چشم بیشتر برای اصلاح و درمان دور بینی و نزدیک بینی و استیگماتیسم شدید که با لنزهای طبی قابل اصلاح و درمان نمی باشند، مورد استفاده قرار می گیرد.

لنز داخل چشم یا طبی؟

همچنین استفاده از لنزهای داخل چشم برای درمان آب مروارید بیشتر رایج است، در حالی که در صورت ابتلا به آب مرواید نمی توان از لنزهای تماسی یا طبی استفاده کرد.

به همین دلیل با توجه به کاربرد متمایز دو نوع لنز رنگی و لنز داخل چشم نمی تواند گفت که کدام نوع لنز بهتر از هم می باشند. چرا که اساساً لنزهای طبی و لنزهای داخل چشمی از هم متفاوت هستند. 

اما اگر استفاده از لنز تنها برای اصلاح بینایی مانند دور بینی یا نزدیکی بینی و حتی آستیگماتیسم به صورت متوسط می باشد، استفاده از لنزهای طبی توصیه می شود، 

ولی اگر عیوب انکساری چشم مانند دور بینی یا نزدیک بینی و حتی آستیگماتیسم شدید باشد، امکان اصلاح با لنزهای تماسی وجود ندارد و باید از لنزهای داخل چشمی استفاده نمود.

برای افرادی که درجات بالایی از عیوب انکساری چشم را دارند برای مثال دور بینی و یا نزدیکی بینی شدیدی دارند و یا قرنیه چشمشان بسیار نازک است 

و عیوب انکساری چشم آنها با جراحی لیزری قرنیه قابل اصلاح نمی باشد، استفاده از لنزهای داخل چشم کاربرد دارد. این لنزها در قسمت های مختلف چشم قرار داده می شوند و می توانند عیوب چشم را در حد بالایی اصلاح نمایند.

البته اگر از بُعد هزینه نگاه کنیم، هزینه لنزهای تماسی خیلی کمتر از هزینه لنز داخل چشم که نیاز به عمل جراحی دارند، می باشد. 

ولی باز هم به این دلیل که لنزهای تماسی نیاز به مراقبت و نگهداری روزانه دارند و دارای وسایل جانبی زیادی مانند جا لنزی و غیر می باشد 

در مجموع هزینه آنها هم با هزینه لنزهای داخل چشم در بلند مدت برابری می کند. حتی لنزهای روزانه و یک بار مصرف که در پایان روز دور انداخته می شود، 

به این دلیل که هر روز باید از یک جفت لنز جدید استفاده شود، هزینه کمی ندارد.

انواع لنز داخل چشم

از لحاظ مراقبت هم باید گفت که لنزهای روزانه هم مانند لنز داخل چشم نیازی به مراقبت ندارند. از این لحاظ هم بر یکدیگر برتری خاص ندارند.

 در حالی که باید توجه کرد که لنزهای روزانه برای اصلاح عیوب انکساری پایین و یا متوسط چشم کار برد دارد در حالی که لنز داخل چشمی برای عمل آب مروارید چشم و اصلاح عیوب انکساری شدید کاربرد دارد.

انواع لنز داخل چشم :

لنز داخل چشم به دو دسته کلی تقسیم می شوند.
1- لنزهای داخل چشمی نوع اتاق قدامی (جلوی عنبیه):
لنزهای اتاق قدامی خود دو نوع هستند. نوع Angle Supported می باشند

 که در این نوع از لنزها پایک های لنز در زاویه چشم یعنی محل رسیدن عنبیه به قرنیه گذاشته می شود، 

نوع دوم لنزهای iris – fixated هستند، که پایک لنزها در روی عنبیه فیکس می شوند مانند لنز آرتیزان.
2- لنزهای داخل چشمی اتاق خلفی یا پشت عنبیه:

این نوع از لنزها خود به سه دسته تقسیم می شوند که عبارتند از یک نوع از این لنزها درست در پشت عنبیه به شکلی که پایک ها در شیار مژگانی یعنی محل رسیدن مژه به عنبیه قرار می گیرند.

 نوع دوم لنزهایی هستند که پس از تخلیه لنز بیمار در محل لنز طبیعی فرد قرار می گیرد. و نوع سوم لنز داخل چشم پایک های سوچور از داخل به اسکلرای مجاور فیکس می شود.

 

انواع دیگر لنز داخل چشمی

1- لنزهای ICL و TORIC ICL
این لنزها بسیار ظریف می باشند. که برای نزدیکی بینی، دور بینی و آستیگماتیسم استفاده می شوند و مخصوص افرادی هستند که با روش های متداول مانند لازک و لیزیک قابل درمان نمی باشند.
2- لنزهای فیکیک
این لنزها، لنزهای شفافی می باشند که بدون برداشتن عدسی خود بیمار در جریان جراحی در جایی در حد فاصل قرنیه و عدسی و روی عنبیه و یا در فضایی که پشت عنبیه وجود دارد، گذاشته می شوند.

 نقش این لنزها فوکوس کردن مناسب نور روی شبکیه و تشکیل تصویر بدون کمک عینک است.

از جمله عواملی که موجب کاشت این نوع لنز می شود آسیب به قرنیه و از دست رفتن شفافیت آن، ایجاد آب مروارید و ایجاد کاتاراکت می باشد.
3- لنز آرتیزان

این لنز در کشورهای مختلف ساخته می شود، ولی طراحی آنها کاملا یکسان است. لنز آرتیزان در دسته لنزهای قدامی قرار می گیرند. یعنی لنز دقیقا روی عنبیه و در فضای بین قرنیه و لنز بیمار کاشته می شود. 

لنز آرتیزان به دلیل اینکه از یک نوع پلاستیک مخصوص به نام پلی متیدل ساخته می شود، یک نوع لنز سخت نیز محسوب می شود.

3- لنز سودوفاکیک
رایج ترین نوع لنزهای که در بین مردم مورد استفاده قرار می گیرد، این لنز طبی رنگی می باشد. و به جای عدسی طبیعی چشم که یک نوع اختلال است، قرار داده می شود و بیشتر در جریان عمل آب مرواید مورد استفاده قرار می گیرد.

4- لنزهای توریک
این لنزها برای درمان آستیگماتیسم طراحی شده اند. در عمل های جراحی کاتاراکت لنزهای طبیعی تخلیه شده و جای آن یک لنز مصنوعی جایگزین می شود.

تنوع لنزهای داخل چشم

5- لنزهای داخل چشمی چند کانونی
لنزهای رایج monofocal هستند، یعنی به طور معمول با جایگذاری این لنزها دید دور فرد نیاز به اصلاح قابل توجهی ندارد. اما به دلیل از دست رفتن تطابق دید در فاصله نزدیک فرد باید از عیک برای مطالعه استفاد کند.

6- لنزهای تطابقی
چشم های انسان حدود از 40 سالگی علائم پیرچشمی را تجربه می کند. لنزهای تطابقی این توانایی را دارند که در پاسخ به تلاش تطابقی بیماران در داخل چشم به سمت جلو حرکت کنند.

7- لنزهای آسفریک
لنزهای سنتی آسفريک هستند، يعنی سطح جلويی آنها انحنا دارد. لنزهای داخل چشمی آسفريک که اولين بار توسط شرکت بوش اند لومب در سال 2004 عرضه شد محيط آن کمی صاف تر از لنزهای معمول است و برای کانتراست، بهتر طراحی شده اند.

 
این لنز نسل مدرني از لنز داخل چشم هستند كه مدعي خنثي كردن اعوجاجات قرنيه اي پس از جايگذاري در چشم به دنبال عمل كاتاراكت هستند. لذا توانايی ديد در نور کم مانند هوای بارانی، برفی و مه آلود و همچنين در تاريکی شب را بهبود می بخشد.

8- لنزهای با فيلتر رنگ آبی
لنزهای Acrysof Natural نور آبی پر انرژی و ماوراء بنفش را فيلتر می کنند. اين دو در نورهای طبيعی و مصنوعی وجود دارند. 

اشعه ی ماوراء بنفش احتمالا باعث آب مرواريد و ديگر مشکلات چشمی می شود. نور آبی در محدوده 400 تا 500 نانومتر که در طيف بينايی است ممکن است باعث صدمه به شبکيه شده و نقشی در شروع تغييرات سنی لکه زرد داشته باشد.

ما معتقدیم که نظرات ، انتقادات و پیشنهادات شما می تواند به ما کمک نماید تا بتوانیم برای شما دوستان و مخاطبین گرامی هر چه بهتر و با کیفیت تر به تولید محتوایی فاخر و جامع پرداخته و در راستای پیشبرد دانش گام برداریم. 

از این رو اگر در مورد موضوعات مندرج در مقاله بالا نقد و یا ابهامی وجود دارد که می تواند به بهتر شدن مقاله کمک نماید در قسمت پیشنهادات قرار دهید.

همچنین اگر در ارتباط با لنز داخل چشم دانش جدیدی دارید و می توانید به تکمیل نمودن محتوای تولید شده کمک کنید ما و دیگر مخاطبین محترم را از ان آگاه گردانید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه نگاهی به مقالات زیر بیندازید :

قیمت لنز آستیگمات | انواع لنز آستیگمات اورجینال .

لنز فصلی چیست ؟ | هر آنچه در مورد لنز فصلی باید بدانید .

قیمت لنز طبی رنگی سالانه و هر آنچه در مورد این لنز باید بدانید .

لنز طبی روزانه چیست ؟ هر آنچه در مورد لنز طبی روزانه باید بدانید .

خرید لنز طبی سالانه چه نکاتی را در بر می گیرد ؟

14 دیدگاه در “لنز داخل چشم چیست | مزایا و معایب لنز داخل چشم

  1. ناشناس گفت:

    با سلام.من قرنیه چشمم نازکه و شماره چشمم حدود ۶/۵ میباشد دکتر گفته نمیتونم عمل لیزیک انجام بدم و من از لنز استفاده میکنم میخواستم بپرسم آیا عمل لنز داخل چشمی مناسبه چون نمیتونم عمل لیزیک انجام بدم؟

    1. سلام دوست عزیز وقت بخیر
      نه به نظر کارشناسان ما شما با داشتن قرنیه نازک اصلا سراغ لیزیک و عمل نریید . و بهترین گزینه برای شما لنزهای طبی جانسون و زیروسون هست

  2. محبوبه رضوی گفت:

    برادر شبکیه نازکی داره و شماره یک چشمش۹/۵ و چشم دیگه ۲۲ هست
    یه دکتر گفته به خاطر اینکه عملا یک چشم بینا داره بهتره ریسک کاشت لنز تو چشم رو انجام نده به نظر شما چه کنه؟

    1. سلام و عرض ادب خدمت شما همراه همیشگی ,
      از تاخیر پیش آمده جهت پاسخگویی ( به دلیل حجم بالای پرسش ها ) عذرخواهی میکنم ,

      دقیقا دکترشون درست فرمودند و باید طبق همین نظریه جلو برید .

      واتس آپ لنزمارکت جهت استعلام نمره و موجودی لنز : 09399333093

  3. علی گفت:

    سلام وقت بخیر
    من شماره چشمم حدود ۳ آسیکماته و بخاطر ضخامت کم قرنیه نمیتونم لیزیک کنم
    بتظرتون کدام لنز درون چشمی برای من بهتره؟
    و اصلا لنز درون چشمی خوب هست؟
    ممنون

    1. سلام و عرض ادب خدمت شما همراه همیشگی ,
      از تاخیر پیش آمده جهت پاسخگویی ( به دلیل حجم بالای پرسش ها ) عذرخواهی میکنم ,

      ببینید بهترین انتخاب برای شما لنزهای فصلی طبی توریک هست . که برندهای مورنینگ و بایو موجود داره و از طریق واتس اپ میتونید نسختون رو ارسال کنید .

      واتس آپ لنزمارکت جهت استعلام نمره و موجودی لنز : 09399333093

  4. صالحی گفت:

    سلام وقت بخیر من شماره چشمم ۶ هست و یکی از چشمام ساام دکتر برای من عمل تشخیص دادن و گفتن عینک و لنز سخت به نظر شما عمل کنم و این کار میخواستم در بیمارستان فارابی انجام بدم یا گزینه بهتری سراغ دارید؟ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. سلام دوست عزیز وقت بخیر
      از تاخیر پیش اومده جهت پاسخگویی عذرخواهی میکنم .

      به نظر بنده بیمارستان فارابی دکتر های خوبی داره و نظر کارشناسی و دقیقی میدن . حتما طبق فرموده ی ایشون جلو برین .

      ممنون که لنزمارکت رو جهت مشاوره انتخاب کردید .
      —————————————————————————————————————————————————
      جهت مشاوره با کارشناسان لنزمارکت از طریق واتس آپ با ما در تماس باشید .
      شماره واتس آپ : 09399333093
      شماره تماس : 65011529

  5. خانم مقدسی گفت:

    سلام من هم مشکل قرنیه نازک رو دارم چه جالب ممنونم از پاسخگوییتون این لنز هایی که میگین الان خودتون موجود دارید ؟

    1. سلام دوست عزیز وقت بخیر
      از تاخیر احتمالی بابت جوابگویی عذرخواهی میکنم .
      خواهش میکنم انجام وظیفه کردیم .
      ما فقط لنزهای تماسی و طبی و رنگی رو موجود داریم و لنزهای داخل چشم به وسیله جراحی و عمل رو نداریم .
      —————————————————————————————————————————————————
      برای اطمینان بیشتر نسخه ی دکتر را برای همکارانم ارسال کنید تا مشاوره ی بهتری به شما بدهند .
      شماره واتس آپ : 09399333093
      شماره تماس : 65011529

  6. ثمینه سلیمانی گفت:

    سلام این لنز ها برای افراد کم سن مثلا بیست سال استفاده نمیشه ؟

    1. سلام دوست عزیز وقت بخیر
      از تاخیر احتمالی بابت جوابگویی عذرخواهی میکنم .
      نه تا نمره چشم ثابت نشه نمیشه این کار رو انجام داد .
      ————————————————————————————
      برای اطمینان بیشتر نسخه ی دکتر را برای همکارانم ارسال کنید تا مشاوره ی بهتری به شما بدهند .
      شماره واتس آپ : 09399333093
      شماره تماس : 65011529

  7. گلی گفت:

    سلام کم در ۱۹ سالگی عمل لنز داخل چشم از نوع آرتیزان انجام دادم الان سوالم اینکه برای مراسم عروسیم می تونم لنز رنگی داخل چشمم بذارم؟ مشکلی پیش نمیاد

    1. سلام دوست عزیز وقت بخیر
      از تاخیر احتمالی بابت جوابگویی عذرخواهی میکنم .
      بله ولی فراموش نکنید باید یک لنز با کیفیت و اورجینال تهیه کنید که حساسیتی برای چشمانتون ایجاد نکنه .
      ————————————————————————————
      برای اطمینان بیشتر نسخه ی دکتر را برای همکارانم ارسال کنید تا مشاوره ی بهتری به شما بدهند .
      شماره واتس آپ : 09399333093
      شماره تماس : 65011529

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *