در این مقاله قصد داریم نکاتی را در ارتباط با دوش گرفتن با لنز بیان کنیم و این موضوع که دوش گرفتن چه تاثیری بر لنز می گذارد! به عبارتی قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که آیا با لنز می توان دوش گرفت؟
در حقیقت پس از بروز مشکلاتی که برای برخی افراد در حین دوش گرفتن با لنز های تماسی رخ داد، در این زمینه تصمیماتی جدی اخذ شد. در حقیقت دوش گرفتن با لنزهای تماسی راحت است، اما شما را در معرض خطر ابتلا به یک عفونت جدی چشم قرار می دهد.
دوش گرفتن با لنز
ممکن است شما کسی را بشناسید که اصرار دارد همیشه با لنزهای خود دوش گرفته است و هرگز مشکلی نداشته است. اما درد شدید چشم، اختلال در بینایی یا حتی نابینایی صرفا برای چند دقیقه صرفه جویی در وقت یا تنبلی می تواند بسیار گران تمام شود.
در حقیقت این کار آسیب های جبران ناپذیری را به چشم وارد خواهد شد.
در ادامه مقاله دوش گرفتن با لنز قصد داریم در ارتباط با لنز های تماسی و این که دوش گرفتن با لنز چه تاثیری بر شرایط چشم های افراد دارد صحبت کنیم. لنز های تماسی انواع مختلفی دارند و برای هر فرد می تواند با شرایطی توسط پزشک معتبر تجویز شود.
البته برخی از لنز های تماسی جزء لنز های رنگی هستند و حالت درمانی ندارند. استفاده از لنز های تماسی رنگی هم میان افراد مختلف طرفداران بسیاری را به خود اختصاص داده است. در ادامه نکات مهمی را در ارتباط با دوش گرفتن با انواع لنز های تماسی بیان می کنیم. پس با ما همراه شوید.
چرا باید دوش گرفتن با لنز های تماسی را انجام ندهیم ؟
در این بخش از مقاله قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که چرا نباید لنز های تماسی را در زمان دوش گرفتن استفاده کرد؟! این توصیه ها معمولا از طرف چشم پزشکان و اپتومتریست ها ارائه می شوند. اپتومتریست ها و چشم پزشکان بسیاری در کل دنیا هستند که توصیه می کنند لنز های تماسی را قبل از دوش گرفتن حتما از چشمان خود خارج کنید. زیرا در این رفتار خطر ابتلا به یک عفونت چشم جدی و سخت همراه شما خواهد بود.
آب حاوی انواع میکروب ها ، باکتریایی و ویروسی است که معمولاً به ما آسیب نمی رساند. در کشورهای توسعه یافته، آب درون شیر قبل از رسیدن به خانه شما از میکروب های خطرناک ضد عفونی می شود. ارائه دهندگان از روش های تصفیه آب مانند فناوری UV، فناوری ازن و دوز مناسب کلر استفاده می کنند.
با این حال، هنوز هم شیر آب حاوی آکانتامبا است. Acanthamoeba ارگانیسمی است که در منابع طبیعی آب مانند دریاچه ها، رودخانه ها و دریا زندگی می کند و کماکان در آب های شیر هم موجود است.
اگر در هنگام پوشیدن لنزهای تماسی acanthamoeba به چشم شما وارد شود، در معرض خطر ابتلا به کراتیت آکانتامبابا قرار خواهید گرفت. این عفونت می تواند منجر به زخم شود، که می تواند باعث از بین رفتن بینایی یا حتی آسیب های بسیار بدی به چشم های افراد شود.
اما این کراتیت آکانتامبا چیست؟ در بخش بعدی مقاله قصد داریم در ارتباط با این شرایط سخت به طور کامل توضیحاتی ارائه دهیم. پس در بخش بعدی ما را همراهی کنید.
کراتیت آکانتامبا که به عنوان یک آسیب چشمی شناخته می شود، و با دوش گرفتن با لنز دچار آن میشویم.
در بخش قبلی مقاله ما در ارتباط با آسیب هایی که پوشیدن لنز در زمان دوش گرفتن به ما وارد می کنند صحبت کردیم. این آسیب ها می توانند منجر به خطرات بسیاری برای چشم افراد باشند و حتی منجر به نا بینایی هم شوند.
همان طور که در بخش های قبل گفتیم یکی از اصلی ترین بیماری های ایجاد شده در چشم به این دلیل، مشکل و آسیب کراتیت آکانتامبا می باشد. اما این معضل که به دلیل دوش گرفتن با لنز به وجود می آید در واقع چیست؟!
در این بخش از مقاله در ارتباط با این موضوع صحبت می کنیم تا از مفهوم آن اطلاع پیدا کنیم. این بیماری نوعی عفونت چشم است که بسیار نادر اما خیلی جدی می باشد و فرد را دچار مشکلات بسیاری می نماید.
این عفونت طبق آمار ها کم اتفاق می افتد اما تعداد افرادی که به این مشکل دچار می شوند بسته به موقعیت جغرافیایی و محل زندگی متفاوت خواهد بود.
کراتیت آکتانامبا بیماری چشمی بسیار دردناکی است و درمان آن نیز بسیار دشوار می باشد.
زمانی که ساختار چشم در مورد این بیماری بررسی می شود، متوجه می شوید که بیماری کراتیت آکتانامبا پروتئین هایی که در محل قرنیه قرار دارند را حل نموده و آزاد می کند.
این مسئله باعث می شود تا ارگانیسم های خاصی وارد قرنیه چشم های شما شود و مصرف سلول های قرنیه چشم را آغاز نماید.
علائم اولیه این بیماری که از دوش گرفتن با لنز ایجاد میشه چه هستند؟!
در حقیقت علائم اولیه این بیماری عبارتند از:
قرمزی چشم، تاری در دید، احساس گر گرفتگی در چشم ها، پارگی بیش از حد قرنیه چشم و … .
عفونت کراتیت آکانتامبا در نوع سخت و بد خود باعث نا بینایی چشم می شود. پس می توان گفت که دوش گرفتن با لنز های تماسی خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد زیرا این لنز ها می توانند آکانتامبا را در چشم شما گیر بیندازند.
سازمان های. FDA و AOA توصیه می کنند که لنز های تماسی خود را در معرض آب قرار ندهید تا دچار این عفونت وحشتناک نشوید.
سایر مشکلات مربوط به دوش گرفتن با لنز های تماسی
در این بخش از مقاله قصد داریم مشکلات دیگری را که ممکن است در زمان دوش گرفتن با لنز های تماسی با آن مواجه می شویم را بیان کنیم. در بخش های قبلی مقاله ما بیشتر در ارتباط با عفونت چشمی کراتیت آکانتامبا ناشی از دوش گرفتن با لنز های تماسی صحبت کردیم.
لنز های تماسی در واقع مانند اسفنج هستند. در صورت قرار گرفتن در معرض آب، لنز های تماسی ذرات آب را جذب کرده و متورم می شوند.
آب دوش می تواند حاوی انواع تحریک کننده های شیمیایی، محیطی و باکتریایی باشد. هر یک از این مواد تحریک کننده در صورت تماس با سطح ظریف چشم شما می تواند باعث عفونت چشم شود.
چسبیدن لنز به سطح چشم
در ادامه باید توجه داشته باشید که دوش های بخار گرم می توانند لنز های تماسی را خشک و کوچک کنند. این مسئله در برخی اوقات باعث می شود تا لنز های تماسی کاملا به سطح چشم چسبیده باشند. حتی اگر این مسئله برای شما دردناک باشد، باز باید صبر کنید و لنز را در لحظه از چشمان خود جدا ننمایید.
در این حالت لازم است که ابتدا با استفاده از قطره های نمکی مخصوص چشم، چشم های خود را چرب نموده و سعی کنید که لنز ها را از حالت چسپندگی جدا کرده و آن ها را سست نمایید.
اگر لنز در چشم های شما گیر کرده باشد می تواند قرنیه چشم را خراش دهد که این مسئله باعث می شود تا میکروب ها خیلی راحت تر وارد چشم شوند و در نهایت همین امر باعث عفونت در چشم های شما می شوند. یقینا همه ما احساس ناراحت کننده ورود صابود در چشمان خود را تجربه کرده ایم.
این مسئله در حالت عادی برای ما بسیار مهم نیست. زیرا چشمان ما می توانند صابون را بدون هیچ مشکلی به راحتی با کمی پلک زدن بیرون کنند. اما اگر بر روی چشمانتان لنز های تماسی را قرار داده باشید، مشکل کمی با پیچیدگی همراه خواهد بود.
از این رو اگر صابون یا شامپو در زمان پوشیدن لنز های تماسی در چشم شما باشد، می تواند باعث آلودگی لنز های تماسی در چشمان شما شود. برای جلوگیری از تحریک بیشتر چشم، باید لنزهای خود را در اسرع وقت بردارید.
سپس باید در یک ظرف مخصوص و تمیز که پر از محلول ویژه شست و شوی لنزهای تماسی تازه است، آن ها را ضد عفونی کنید.
چه راه حل هایی لازم است تا با لنز دوش نگیریم؟!
در این بخش از مقاله قصد داریم در ارتباط با را راه حل های موجود در زمینه استفاده از لنز ها صحبت کنیم.
این راه حل ها توسط پزشکان و متخصصان چشم پزشک برای زمانی که استفاده کنندگان از لنز قصد دارند دوش بگیرند ارائه گردیده است.
بسیاری از افرادی که از لنز های تماسی استفاده می کنند، لنز هایی بی کیفیت را خریداری می کنند و به درستی نیز از آن ها مراقبت نمی کنند.
از این رو این رفتار منجر به افزایش خطر عفونت چشم ها می شود.
ساده ترین راه طبق گفته پزشکان این است که از لنزهای یک بار مصرف روزانه استفاده شود و حتما یک عینک طبی با خود داشته باشید.
شما می توانید در هر روز کاری صبح و قبل از استفاده از لنز های تماسی روزانه دوش بگیرید.
اگر حتی می خواهید بعد از ورزش یا کار در خانه دوش بگیرید باز هم استفاده از لنز های تماسی روزانه مناسب هستند.
در این حالت نیازی به تمیز کردن لنز ها با محلول های شست و شو نخواهید داشت. می توانید به راحتی لنز پوشیده شده را حذف کرده و آن را دور بیندازید.
متخصصان مراقبت و نگهداری از چشم ها لنز های تماسی یک بار مصرف را در این حالت توصیه می کنند.
آيا با لنز های تماسی می توان صورت خود را شست؟
یکی از سوالاتی که ممکن است بعد از بررسی استفاده از لنز ها در زمان دوش گرفتن برای شما پیش بیاید این است که، آیا می توان صورت را در زمان استفاده از لنز های تماسی شست؟ در این بخش از مقاله قصد داریم به طور کامل در ارتباط با این مسئله صحبت کنیم و به این سوال پاسخ اساسی دهیم.
بیشتر افرادی که از لنز های تماسی استفاده می کنند، در مواقعی فراموش می کنند که این لنز ها را بر روی چشم خود دارند. اکثر پزشکان، اپتومتریست ها و تولید کنندگان لنز های تماسی توصیه می کنند که صورت خود را قبل از قرار دادن لنز های خود بشویید.
این کار تضمین می کند که آب در میان لنز ها و چشم شما باقی نمانده باشد.
در حقیقت طبق بررسی هایی که در بخش های قبل انجام دادیم به این نتیجه دست یافتیم که آب برای چشم های دارای لنز به هنیچ عنوان مناسب نیست و می تواند موجب عفونت های بعدی شود. علاوه بر آن ممکن است در مواقعی، به دلیل فشار آب موجود، به طور تصادفی لنز ها از چشم شما بیرون بپرند.
دقت داشته باشید که می بایست در هنگام استفاده از لوازم آرایشی و انواع کرم ها یا پاک کننده ها نیز، در زمان پوشیدن لنز موارد مهم را رعایت نموده و در شست و شوی آرایش صورت یا چشمان خود دقت داشته باشید.
دقت کنید که در زمان استفاده از لنز های تماسی در هر نوعی که باشند، می بایست دست های خود را کاملا بشویید.
مراقبت از لنز های تماسی
در این بخش از مقاله قصد داریم در ارتباط با لنز های تماسی و نوع نگهداری آن ها صحبت کنیم. در بخش های قبلی مقاله ما در ارتباط با لنز های تماسی و استفاده از این لنز ها در زمان دوش گرفتن صحبت کردیم. اما در کل مراقبت از لنز ها اهمیت بسیار زیادی دارد. تمیز کردن و استفاده صحیح از لنزهای تماسی شما به سالم نگه داشتن چشم و عاری از عفونت کمک می کند.
شما می بایست قبل از لمس کردن لنزها، دستان خود را کاملاً بشویید و خشک کنید. فقط در زمان های خاص از لنز های تماسی استفاده کنید و به چشمان خود استراحت دهید. همیشه هنگام استفاده از لنزهای خود یک جفت عینک به روز داشته باشید. مداما لنز های خود را بررسی کنید و در صورت لزوم آن ها را تغییر دهید. اگر مشکلی در مورد لنزهای تماسی خود دارید ، مانند چشم درد ، قرمز یا متورم ، فوراً مشاوره بگیرید.
در صورت بروز مشکل، لنز های خود را بردارید تا زمانی که به شما گفته می شود دوباره شروع به استفاده از آن ها کنید، هیچ اقدامی انجام ندهید. اگر لنز های تماسی اندازه چشم شما نیستند یا به درستی در چشمتان قرار نمی گیرد، نباید از آن ها استفاده نمایید. زمانی که می خواهید از لنز ها استفاده نمایید، آب دهان خود را روی آن ها نریزید.
عه نمیدونستم مرسی ازتون