آیا می دانید حفاظت چشم از کرونا چگونه انجام می گیرد؟ ویروس کرونا (Coronavirus) یا کووید-19 (COVID-19) می تواند از طریق چشم و همچنین دهان و دست شیوع پیدا کند. شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان همه گیر شده است. از آنجایی که این ویروس، یک بیماری جدید است، بنابراین متخصصان هنوز در تلاشند تا دقیقاً مشخص کنند که چگونه ویروس کرونا از شخصی به شخص دیگر منتقل می شود. اما ویروس های مشابه با ویروس کرونا از طریق قطرات سرفه گسترش پیدا می کنند و این نشان می دهد که این ویروس نیز می تواند از طریق چشم ها، دست ها و دهان پخش شود.

آکادمی چشم پزشکی آمریکا (AAO) در مورد وقتی که ویروس کرونا از طریق چشم پخش می شود، توضیح می دهد: «وقتی فرد بیمار سرفه یا عطسه می کند و یا صحبت می کند، ذرات ویروس می توانند از دهان یا بینی فرد به صورت فرد مقابل پاشیده شوند. شما به احتمال زیاد این قطرات را از طریق دهان یا بینی خود استنشاق می کنید، اما این قطرات می توانند از طریق چشمان شما نیز وارد شوند.»

آن ها همچنین می افزایند: «افرادی که مبتلا به ویروس کرونا هستند همچنین می توانند این بیماری را از طریق اشک چشم خود نیز منتقل کنند. همچنین می توانید با لمس سطح یا شیئی که ویروس روی آن وجود دارد مانند میز، دستگیره در، موس کامپیوتر یا سبد سوپر مارکت و سپس لمس چشمان خود، آلوده شوید.»
کارشناسان می گویند محافظت از چشم و همچنین دست و دهان می تواند باعث کاهش سرعت انتقال ویروس کرونا شود.

دلایل حفاظت چشم از کرونا

در زیر به دلایل محافظت از چشم در هنگام بیماری ویروس کرونا 2019 می پردازیم. و همچنین شرح می دهیم که چگونه می توانید به خود و دیگران کمک کنید.
ویروس کرونا می تواند از طریق چشم گسترش پیدا کند. ویروس کرونا باعث بیماری خفیف تا شدید تنفسی می شود. علائم ویروس کرونا مانند تب، سرفه و تنگی نفس می تواند 2 تا 14 روز پس از مواجهه فرد با ویروس، ظاهر شود. افراد مبتلا به عفونت های شدید می توانند دچار ذات الریه شوند و بعد از آن با شدیدتر شدن بیماری، جان خود را از دست دهند.

ویروس کرونا ممکن است باعث ایجاد بیماری چشم ارغوانی یا ورم ملتحمه شود. (اما این مورد، نادر است) اگر کسی را با بیماری چشم ارغوانی دیدید، مضطرب نشوید و وحشت نکنید. این بدان معنا نیست که این شخص مبتلا به ویروس کرونا شده است. دکتر جوزف کالدرون (Joseph Calderone) از کلینیک Better Vision در کرنفورد نیوجرسی آمریکا گفت: «خوشبختانه بیماری ورم ملتحمه ویروسی در افراد مبتلا به ویروس کرونا بسیار نادر است.»

اما مقامات بهداشتی معتقدند كه بیماری چشم ارغوانی ویروسی یا ورم ملتحمه در تقریباً 1 تا 3 درصد از مبتلایان به ویروس کرونا ایجاد می شود. ویروس کرونا با لمس کردن ترشحات ناشی از چشمان فرد آلوده می تواند گسترش پیدا کند.

حفاظت چشم از کرونا2

چگونه می توانیم به خود و دیگران کمک کنیم

دکتر سونال تولی (Sonal Tuli)، چشم پزشک و سخنگوی آکادمی چشم پزشکی آمریکا گفت: «یادآوری این نکته حائز اهمیت است که اگر چه نگرانی های زیادی در مورد ویروس کرونا وجود دارد اما اقدامات احتیاطی می تواند خطر آلودگی شما را به ویروس کرونا به میزان قابل توجهی کاهش دهد. بنابراین دستان خود را به تعداد دفعات زیاد بشویید، بهداشت لنزهای چشمی خود را به خوبی انجام دهید و از لمس یا مالش بینی، دهان و به خصوص چشمان خود خودداری کنید.»

انتظار می رود که در معاینات معمول و روتین چشم خود، تغییراتی انجام دهید

اگر در این زمان شیوع ویروس کرونا به دنبال معاینه چشم هستید، ممکن است از مراجعه به مطب چشم پزشک عصبی شوید اما اگر بیماری چشمی ندارید، در طی این مدت از مراجعه به مطب چشم پزشک و معاینه چشم خودداری کنید. چشم پزشکان روزانه با بسیاری از بیماران روبرو می شوند.

در طول معاینه با دستگاه لامپ اسلیت (لامپ اسلیت (slit-lamp) وسیله ایی است که شامل یک منبع نور با شدت بالا است و می تواند به صورت متمرکز یک صفحه نازک نور را به داخل چشم بتاباند.)، صورت پزشک فقط چند اینچ از شما فاصله خواهد داشت. اما مطمئن باشید که چشم پزشکان مانند همه متخصصان پزشکی، دستورالعمل های دقیق بهداشتی و ضد عفونی را دنبال می کنند و از آن ها پیروی می کنند.

اگر قرار ملاقات شما با چشم پزشکتان به تعویق افتاد، این مهم است که داروهای مورد نیاز خود را تا زمان ویزیت بعدی در اختیار داشته باشید. در صورت کم شدن داروهایتان یا پیدا نکردن آن ها از داروخانه، با پزشک چشم خود تماس بگیرید.

توصیه هایی در رابطه با محافظت از چشم در برابر ویروس کرونا

• اگر از لنزهای چشمی استفاده می کنید، می توانید گاهی اوقات عینک را جایگزین آن ها کنید. زیرا استفاده از عینک تمایل به حفاظت چشم از کرونا کمک می کند.
• استفاده از عینک ممکن است یک لایه برای محافظت از چشم در برابر ویروس کرونا ایجاد کند.
• در صورت امکان داروهای مهم چشم، از جمله قطره های چشم، داروهای گلوکوم و اشک مصنوعی را تهیه و در خانه ذخیره کنید.
• اگر بیمه ی شما این اجازه را می دهد که بیش از یک ماه از داروهای اساسی چشم استفاده کنید، این کار را انجام دهید. برخی از بیمه گذاران تأمین سه ماهه دارو را در مواقع فاجعه طبیعی تصویب می کنند.

• از لمس کردن و مالیدن چشمان خود، خودداری کنید.
• اگر احساس خارش در چشمان خود دارید و یا می خواهید چشمان خود را لمس کنید و یا حتی می خواهید که عینک خود را تنظیم کنید، به جای انگشتان خود از یک دستمال کاغذی استفاده کنید.

• خشکی چشم می تواند منجر به این شود که بیشتر چشم خود را مالش دهید، بنابراین قطرات مرطوب کننده چشم را به برنامه روزانه خود اضافه کنید.
• اگر به هر دلیلی مجبور هستید چشمان خود را لمس کنید، حتی برای استفاده از داروی چشم، دستان خود را ابتدا با آب گرم و صابون حداقل 20 ثانیه بشویید.
• اگر دچار سرفه یا تب هستید، قبل از موعد ویزیت خود با چشم پزشکتان تماس بگیرید و این موارد را به او اطلاع دهید. به احتمال زیاد او از شما می خواهد که در خانه بمانید.

حفاظت چشم از کرونا 65

ایمنی و کنترل عفونت چشم

مراكز كنترل و پيشگيري از بيماري ها (CDC) براي انواع خطراتی كه ممکن است كارگران را در معرض بيماري هاي عفوني از طريق چشم قرار دهد، محافظت از چشم را توصيه مي كند. کارگران باید بدانند که عینک های تجویز شده معمولی و لنزهای چشمی جزء حفاظت از چشم محسوب نمی شوند. بیماری های مسری از طریق مکانیسم های مختلفی قابل انتقال هستند، از جمله این موارد عفونت هایی است که می تواند از طریق غشاهای مخاطی چشم (ملتحمه) ایجاد شود.

این ها شامل ویروس ها و باکتری هایی است که می توانند باعث ورم ملتحمه شود ( به عنوان مثال آدنو ویروس، ویروس تبخال، باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و…) و ویروس هایی که می توانند باعث عفونت های سیستمیک شوند، مانند ویروس هایی که از طریق خون منتقل می شوند ( مانند ویروس های هپاتیت B و C، ویروس نقص سیستم ایمنی بدن)، ویروس تبخال و ویروس سرماخوردگی.

عوامل عفونی که مستقیما یا از تماس انگشتان آلوده به چشم وارد می شوند (مانند لکه های خون، قطرات تنفسی ایجاد شده در هنگام سرفه). محافظت از چشم مانع از ورود مواد عفونی و ویروس به داخل چشم می شود و اغلب به همراه سایر تجهیزات محافظت شخصی (PPE) مانند دستکش، لباس، ماسک یا دستگاه تنفس استفاده می شود.

آیا استفاده از عینک، حفاظت چشم از کرونا را ایجاد می کند؟

برای حفاظت چشم از کرونا دیده شده است که افراد از ماسک صورت برای جلوگیری از انتشار ویروس از طریق دهان و از دستکش برای جلوگیری از انتشار ویروس ازطریق دست، استفاده می کنند. پروفسور استفن ترنر (Stephen Turner) از انستیتو اکتشافات زیست پزشکی مانش (Monash) از دانشگاه مانش در ملبورن استرالیا گفت: «عینک به تنهایی از چشم محافظت نمی کند.»

وی به دیلی اکسپرس (روزنامه انگلیسی زبان) گفت: «به نظر می رسد که گسترش ویروس نیاز به تماس نزدیک دارد. محتمل ترین روش انتقال ویروس از طریق لمس سطح آلوده و سپس لمس چشم ها، بینی و دهان است. با توجه به این که عینک فقط چشم ها را می پوشاند، هنوز هم می توان ویروس را از طریق بینی و دهان گرفت، بنابراین من می گویم عینک تنها ممکن است برای محافظت در برابر ویروس کفایت نکند.» لمس اشک یا سطحی که اشک روی آن فرود آمده است نیز می تواند یکی دیگر از پرتال های سرایت ویروس باشد.

AAO (آکادمی چشم پزشکی آمریکا) بیان کردند: «لنزهای اطلاح کننده یا عینک های آفتابی می توانند چشم را از قطرات تنفسی آلوده محافظت کنند، اما این امنیت 100٪ نیست»

آن ها می افزایند: «ویروس هنوز هم می تواند از قسمت هایی در معرض عینک نیستند، مانند قسمت های بالا و پایین آن به چشم شما برسد. اگر مراقب یک بیمار هستید یا یک فرد بالقوه در معرض خطر ویروس کرونا هستید، عینک های ایمنی می توانند دفاع قوی تری در برابر ویروس به شما ارائه دهند.»
رابین گرشون (Robyn Gershon)، استاد اپیدمیولوژی در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه نیویورک همچنین پیشنهاد کرده است که عینک ممکن است لایه ای از محافظت را به شما ارائه دهد.

پرفسور گرشون در حالی که خود عینک به چشم داشت به روزنامه نیویورک پست (New York Post) گفت: «ترشحات یا قطرات بزرگ نمی توانند مستقیماً به چشم من وارد شوند»
گرشون افزود: «استفاده از عینک های محافظ چشم در هنگام مراقبت های بهداشتی امری رایج و مرسوم است بنابراین اکنون که در معرض خطر آلودگی با قطرات ناشی ازسرفه یا عطسه قرار داریم، چرا از این محافظ های چشمی استفاده نکنیم؟»
NHS (سرویس سلامت همگانی بریتانیا) توصیه نمی کند که از عینک، دستکش یا ماسک صورت استفاده کنید
درعوض توصیه می کند که افراد دست های خود را روزانه به طور مرتب حداقل 20 ثانیه با آب و صابون بشویند تا از مبتلا شدن به ویروس کرونا جلوگیری کنند.

توصیه های حفاظت چشم از کرونا

• همیشه هنگام رسیدن به خانه یا محل کار، دستان خود را بشویید.
• اگر صابون و آب در دسترس نیست، از ژل ضدعفونی کننده دست استفاده کنید.
• هنگام سرفه یا عطسه، دهان و بینی خود را با یک دستمال کاغذی یا آستین خود (نه دستانتان) بپوشانید.
• دستمال کاغذی که از آن استفاده کرده اید را بلافاصله درون سطل زباله بیندازید و بعد از آن دستان خود را بشویید.
• سعی کنید از تماس نزدیک با افرادی که مریض هستند، خودداری کنید.

• برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا در خانه بمانید و فقط برای خریدن نیازهای اساسی مانند غذا و دارو، یک نوع ورزش در روز مثلا دویدن، پیاده روی یا دوچرخه سواری به تنهایی یا با اعضای خانواده، هرگونه نیاز پزشکی از جمله اهدا خون یا ارائه مراقبت یا کمک به یک فرد آسیب پذیر یا رفتن به سر کارهایی که نمی توانید در داخل خانه آن ها را انجام دهید، از خانه خارج شوید. (این دلایل، استثنا هستند، حتی در هنگام انجام این فعالیت ها، شما باید زمان صرف شده در بیرون از خانه را به حداقل برسانید و اطمینان حاصل کنید که از هر فردی در خارج از خانه حداقل 2 متر فاصله دارید.)
• برای جلوگیری از مهمانی ها، از طریق تلفن یا در رسانه های اجتماعی با خانواده و دوستان خود در تماس باشید.

• سعی کنید خود را در خانه مشغول کنید، می توانید فعالیت هایی مانند آشپزی، ورزش، خواندن کتاب، یادگیری آنلاین و تماشای فیلم را امتحان کنید.
• اگر به هر دلیلی به کمک پزشکی احتیاج داشتید، حدالامکان به جاهایی مانند مطب پزشک عمومی، داروخانه یا بیمارستان نروید.
• اگر علائم بیماری ویروس کرونا مانند درجه حرارت بالا (به این منظور که روی قفسه سینه یا پشت خود احساس گرما کنید و این نیاز به دماسنج نیز ندارد) یا سرفه های جدید و مداوم (منظور سرفه های بیشتر از حد معمول و مداومت بیشتر از 1 تا 3 ساعت) داشتید، با سامانه بهداشت شهر خود تماس بگیرید.

• ویروس کرونا می تواند هر کسی را به طور جدی بیمار کند اما برخی از افراد مانند افراد بالای 70 سال سن، خانم های باردار، افراد با بیماری های زمینه ایی، افرادی که پیوند عضو انجام داده اند، افرادی که شیمی درمانی شده اند، افرادی که سرطان خون یا مغز استخوان دارند، افرادی که بیماری های ریوی شدید مانند فیبروز سیستیک یا آسم شدید دارد و افراد دارای بیماری های قلبی در معرض خطر بیشتری هستند و برای جلوگیری از مبتلا شدن باید اقدامات بیشتری را انجام دهند.
• بعد از هر بار حمام کردن، قسمت های مشترک حمام را ضدعفونی و تمیز کنید.
• بدون تجویز و دستور پزشک از هیچگونه دارویی استفاده نکنید.

منابع:

glaucoma

https://nj1015.com/what-you-need-to-know-about-how-coronavirus-can-spread-through-the-eyes/
https://www.express.co.uk/life-style/health/1254764/coronavirus-latest-update-symptoms-can-wearing-glasses-protect-you
https://www.cdc.gov/niosh/topics/eye/eye-infectious.html
https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/advice-for-people-at-high-risk/
https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/
https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/symptoms-and-what-to-do/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *