ضعف بینایی یک مشکل بسیار رایج است که تقریباً از هر 4 نفر، 1 نفر به آن مبتلا است. اگر شخصی هنگام مشاهده چیزها یا افراد، دچار تاری دید شده باشد، ممکن است از مشکلاتی نظیر نزدیک بینی، دور بینی، پیرچشمی و آستیگماتیسم رنج ببرد.

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”] ما در این مقاله می خواهیم به این موضوع بپردازیم که چگونه بفهمیم چشممان ضعیف شده است.[/vc_column_text]

[vc_column_text text_larger=”no”]

ضعف بینایی چیست؟

در ضعف بینایی افراد دچار تاری دید می شوند. افرادی که دچار ضعف بینایی هستند، ممکن است به نزدیک بینی، دور بینی، پیر چشمی و یا آستیگماتیسم مبتلا شده باشند.

افرادی که از نزدیک بینی رنج می برند، در تشخیص اشیا دور دچار مشکل هستند. در دوربینی، افراد در دیدن اجسامی که به آن ها نزدیکتر هستند، مشکل دارند. برای افرادی که دچار آستیگماتیسم هستند، تشخیص دور و نزدیک بسیار دشوار است. پیرچشمی شرایطی است که در آن افراد قادر به تمرکز روی اشیا نزدیک نیستند. تمام این شرایط با روش هایی، قابل درمان هستند.

درمان های ضعف بینایی

درمانی که برای بیمار مبتلا به ضعف بینایی انجام می شود شامل داروها، لنز چشمی، عینک و جراحی لیزیک است.

به بیماری که از ضعف چشم بسیار جزئی رنج می برد، استفاده از داروهایی شامل ویتامین A و لوتئین تجویز می شود. همچنین قطره های چشمی برای آن ها تجویز می شود که فشار چشم آن ها را کاهش می دهد و بینایی را بهبود می بخشد. جدا از این، برخی از روش های درمانی طبیعی وجود دارد که می تواند به بهبود بینایی بیمار کمک کند. علاوه بر دارو، با استفاده از عینک و لنزهای چشمی می توان چشم های ضعیف را نیز درمان کرد.

بیمار باید برخی آزمایشات چشمی را انجام دهد تا مشخص کند کدام لنز، مشکل ضعف چشم او را اصلاح می کند.

در دنیای مدرن امروز چندین عمل جراحی چشم برای کمک به بیمار در دستیابی به تسکین ضعف بینایی وجود دارد. عادی ترین روش جراحی چشم، لیزیک است که در ابتدا برای بهبود بینایی چشم ترجیح داده می شود. برخی دیگر از جراحی های چشم مانند پی آر کی، لازک، کراتوپلاستی لاملار اتوماتیک، تبادل لنز انکساری و اپی لیزیک وجود دارد که بسته به شدت ضعف چشم قابل انجام است. درمانی که برای بیمار مناسب تر باشد، توسط پزشک تجویز می شود.

چگونه بفهمیم چشممان ضعیف شده یا اصطلاحا  ضعف بینایی داریم؟

فرد با مشاهده علائمی متوجه می شود که چشم او ضعیف شده است.

علائم و نشانه های مشکلات احتمالی بینایی، شامل موارد زیر است:

اگر هر یک از تغییرات چشمی زیر را مشاهده کردید، بلافاصله به چشم پزشک مراجعه کنید، حتی اگر اخیراً به چشم پزشک رفته اید.

  • درد شدید و ناگهانی چشم
  • درد مکرر در چشم یا اطراف آن
  • دید نامشخص و تار یا دید دوتایی
  • دیدن فلاش نور یا نقطه های روشن و متغیر
  • دیدن رنگین کمان یا هاله هایی اطراف چراغ ها
  • دیدن پرده ایی که روی یک چشم پایین می آید
  • احساس اینکه چشم پر از مایع است
  • حساسیت غیرمعمول و حتی دردناک به نور یا درخشندگی
  • قرمزی و تورم در چشم ها
  • تغییر در رنگ عنبیه چشم
  • مشاهده قسمت های سفید رنگ در مردمک چشم
  • خارش، سوزش یا ترشحات شدید چشم
  • هرگونه تغییر ناگهانی بینایی

سایر نشانه های مشکلات و ضعف بینایی :

سایر نشانه های مشکلات احتمالی بینایی ممکن است شامل مشکلات مربوط به فعالیت های روزمره زندگی باشد. از جمله:

  • حرکت در اطراف

در راه رفتن روی سطوح نامنظم مشکل دارید

با تردید راه می روید یا قدم می گذارید

بالا و پایین رفتن از پله ها به آرامی و با احتیاط

گیر کردن پاها به هم

هنگام راه رفتن پاهایتان را به دیوار می زنید

  • فعالیت های روزمره

قطع یا انجام برخی از فعالیت ها به طور متفاوت مانند خواندن، تماشای تلویزیون، رانندگی، پیاده روی یا سرگرمی های دیگر

خم شدن یا کج کردن سر به کنار برای تمرکز روی یک شی

در شناسایی چهره یا اشیا مشکل دارید

در مکان یابی اشیا و اشخاص حتی در محیط های آشنا مشکل دارید

در شناسایی رنگ ها مشکل دارید

انتخاب لباس با ترکیب غیر معمول رنگ ها و الگوها

  • خوردن و آشامیدن

برای غذا خوردن با چنگال مشکل دارید

در سرو غذا مشکل دارید

هنگام غذا خوردن، غذا را از بشقاب بیرون می ریزید

  • خواندن و نوشتن

دیگر نامه، روزنامه یا کتاب نمی خوانید

صفحه مورد مطالعه را بیش از حد به صورت نزدیک می کنید

در نوشتن به صورت واضح مشکل دارید

در نور و روشنایی که قبلا مطالعه می کردید، دیگر نمی توانید مطالعه کنید

ضعف بینایی

درمان ضعف بینایی چگونه انجام می شود؟

شرایط درمان ضعف بینایی ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. پزشک ابتدا باید بینایی بیمار را از طریق خواندن حروف الفبا بررسی کند و همچنین ممکن است آزمایش تست چشم را نیز انجام دهد. بر اساس شرایط بیمار و نتیجه آزمایش، گزینه های درمانی زیر انجام می شود:

دارو درمانی:

در افرادی که از ضعف بینایی جزئی رنج می برند، پزشکان برای بهبود بینایی بیماران را به رژیم غذایی غنی از ویتامین A توصیه می کنند. ویتامین A کمبود رودوپسین را که رنگدانه ایی است که به دیدن در شب یا نور بسیار کم کمک می کند، برطرف می کند. همچنین ممکن است پزشک برای بیمار لوتئین را تجویز کند. لوتئین هم در سبزیجاتی مانند اسفناج و هم به صورت قرص در دسترس است. لوتئین از چشم در برابر نور اضافی محافظت می کند و در نتیجه بینایی را بهبود می بخشد.

عینک و لنزهای چشمی:

بیشتر پزشکان عینک و لنزهای چشمی را برای اصلاح دید ضعیف چشم تجویز می کنند. برای تعیین اینکه چه قدرت عینک یا لنز چشمی برای بیمار مناسب است، چشم پزشک آزمایش زیر را انجام می دهد:

  • ابتدا قطره های مخصوص چشمی در هر دو چشم ریخته می شود و از بیمار خواسته می شود که چشمان خود را به مدت 15 دقیقه ببندد. این کار برای بزرگ کردن مردمک چشم انجام می شود. بعد از 15 دقیقه پزشک هرگونه مشکل در ساختار چشم را بررسی می کند.
  • در مرحله بعدی، پزشک از بیمار می خواهد که به نمودار خیره شود و هر چشم را یکی پس از دیگری با دست بپوشاند تا نحوه کار چشم ها را تعیین کند.
  • سپس پزشک تست انکسار را انجام می دهد. این آزمایش توسط یک دستگاه اندازه گیری بینایی چشم رایانه ایی انجام می شود که به پزشک کمک می کند تا لنز را در جلوی چشم فرد قرار دهد. این کار برای تعیین اینکه کدام یک از لنزها برای بینایی فرد مناسب ترند، انجام می شود.
  • دکتر پس از در نظر گرفتن این آزمایشات، عینک یا لنزهای چشمی را تجویز می کند که مشکل ضعف بینایی را اصلاح می کنند.
  • جراحی: امروزه جراحی چشم برای اصلاح بینایی در افراد مبتلا به ضعف بینایی بسیار رایج است. لیزیک یک عمل جراحی چشم بسیار رایج است که توسط پزشک تجویز می شود. در این روش درمانی، با استفاده از لیزر فمتوسکند، یک فلپ نازک در قرنیه ایجاد می شود. بافت های زیرین قرنیه پس از لایه برداری از فلپ قرنیه تغییر شکل می دهند. پس از انجام اصلاح شکل برای اصلاح بینایی، فلپ قرنیه مجدداً قرار داده می شود. این جراحی با استفاده از بی حسی موضعی انجام می شود. این روند فقط 10 دقیقه طول می کشد.

چه کسی واجد شرایط درمان ضعف بینایی است؟

افرادی که از مشکل ضعف بینایی رنج می برند، می توانند برای اصلاح بینایی خود تحت درمان قرار گیرند. قبل از شروع درمان (به خصوص جراحی لیزیک)، معیارهای واجد شرایط بودن زیر باید رعایت شود:

  • بیمار باید 18 سال داشته باشد.
  • بیمار باید بیش از 2 سال دارای دید پایدار با عینک یا لنزهای چشمی باشد.
  • بیمار نباید هیچگونه اختلال چشم چشمگیری مانند تخریب ماکولا، زخم قرنیه و رتینوپاتی دیابتی داشته باشد.
  • بیمار نباید سابقه بیماری قرنیه فعال داشته باشد.

ضعف بینایی

سخن آخر ضعف بینایی

ضعیفی چشم ها یکی از مشکلات رایج در افراد است. به طوری که از هر 4 نفر، 1 نفر به آن مبتلا است.

ضعیفی چشم ها علائم و مشخصاتی از جمله: درد شدید در چشم، درد مکرر در چشم یا اطرف آن، دید نامشخص و تار و یا دید دوتایی یا دوبینی، دیدن فلاش نور، دیدن هاله هایی اطراف چراغ ها، احساس پر شدن چشم از مایع، حساسیت غیرمعمول و حتی دردناک به نور، قرمزی و تورم در چشم ها، تغییر در رنگ عنبیه چشم، مشاهده قسمت های سفید رنگ در مردمک چشم، خارش و سوزش و ترشحات شدید در چشم، هرگونه تغییر ناگهانی در بینایی، دارد.

همچنین ضعف چشم ها می تواند بر زندگی عادی فرد نیز تاثیر بگذارد و مشکلاتی را برای او در رفت و آمد، غذا خوردن، مطالعه، فعالیت های روزمره و حتی روابط اجتماعی ایجاد کند.

یکی از راهکارهای حل مشکل ضعیف بودن چشم ها، استفاده از لنزهای چشمی است. لنزهای چشمی یکی از بی خطرترین و بهترین روش ها برای حل مشکل ضعیف بودن چشم ها است.

لنزهای چشمی استفاده شده برای ضعف بینایی باید دارای کیفیت بسیار مطلوبی باشند و از متریال درجه یک ساخته شده باشند و همچنین از جای مناسب و معتبر خریداری شوند.

یکی از بهترین مکان ها برای خرید لنزهای چشمی، سایت لنز مارکت است. سایت لنز مارکت بزرگترین و بهترین سایت فروش لنز در ایران است.

لنزهای ارائه شده در سایت لنز مارکت دارای کیفیت های بسیار عالی هستند، همچنین این سایت سعی کرده است، لنزهای طبی را با قیمت های مناسب نیز ارائه دهد.

 

منابع:

https://www.lybrate.com/topic/weak-eyes

https://visionaware.org/your-eye-condition/eye-health/symptoms-of-vision-problems/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *