تقریبا یک سوم از افرادی که از لنزهای چشمی استفاده می کنند، با لنزهای خود می خوابند و اکثر آن ها با خشکی چشم از خواب بیدار می شوند. اما آیا خوابیدن با لنز چشمی اشکالی دارد؟
یک بار خوابیدن با لنز چشمی به احتمال زیاد منجر به آسیب زیادی نمی شود. ممکن است بعد از آن، شما با چشمان قرمز و تحریک شده و خشک تر از حد معمول، از خواب بیدار شوید و ممکن است روز بعد نتوانید لنزهای خود را تحمل کنید اما بیرون آوردن آن ها برای یک روز، ممکن است این مشکلات را برطرف کند. مشکلات واقعی وقتی بوجود می آیند که شما با لنزهای چشمی خود به طور مرتب به خواب بروید.
خوابیدن با لنز چشمی از دیدگاه علمی
به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، خوابیدن با لنز چشمی ، یک کار نادرست است. خوابیدن با لنز چشمی باعث می شود چشمان شما شش تا هشت برابر بیشتر به عفونت مبتلا شوند. عفونت های خطرناک چشم می تواند منجر به آسیب قرنیه، جراحی و در موارد نادری باعث از بین رفتن بینایی شود. توجه به این نکته نیز مهم است که منظور از لنزهای چشمی ذکر شده، هم لنزهای طبی و هم لنزهای رنگی است.
طبق تحقیقات انجام گرفته، حدود 85 درصد از نوجوانان دارای لنزهای چشمی، 81 درصد از بزرگسالان و 88 درصد از افراد مسن، حداقل یک رفتار نامناسب در رابطه با خوابیدن با لنز چشمی خود دارند که آن ها را در معرض خطر عفونت چشم قرار می دهد. یکی از شایع ترین این رفتارها، چزت زدن یا خوابیدن با لنز چشمی است.
لنزهای چشمی از مواد نرم و یا صلب و نفوذپذیر به گاز (RGP) ساخته شده اند و می توانند در استفاده طولانی مدت رسیدن جریان طبیعی اکسیژن به چشم را مختل کنند. چشمان می توانند لنزها را برای یک دوره زمانی تحمل کنند اما آن ها به یک استراحت نیز نیاز دارند که به طور کلی این استراحت در شب و موقع خواب است. در حالی که خواب هستید، می توانید لنزهای چشمی خود را بیرون آورده و بدون آن ها بخوابید تا چشمانتان به طور عادی نفس بکشد.
البته از برخی از لنزهای چشمی مورد تایید FDA می توان در هنگام خواب نیز استفاده کرد. این لنزها به گونه ای طراحی شده اند که برای مدت طولانی می توان استفاده کرد. این لنزها با استفاده از هیدروژل سیلیکون ساخته شده اند و از لنزهای چشمی متداول، نازک تر هستند. هیدروژل سیلیکون، حائلی را ایجاد می کند که چشم راحت تر می تواند نفس بکشید.
خوابیدن با لنز چشمی چگونه خطر ابتلا به عفونت چشم را افزایش می دهد؟
قرنیه ها هر روز با باکتری ها در تماس هستند اما عفونت به ندرت در آن ها رخ می دهد. به این دلیل که یک قرنیه سالم، خود بخشی از دفاع طبیعی چشم شما در برابر آلاینده ها است اما برای عملکرد سالم، قرنیه شما به هر دوی هیدراتاسیون و اکسیژن نیاز دارد.
بیشتر لنزهای چشمی از مواد پلاستیکی نازک ساخته شده اند که قابل تنفس نیستند. این یک مشکل است زیرا در قرنیه که یک پوشش نازک و شفافی از سطح چشم می باشد، گردش خون وجود ندارد و برای سالم ماندن، نیاز به اکسیژن دارد.
در حالی که بیدار هستید، چشمک زدن باعث می شود که چشمان شما مرطوب شود و همچنین اکسیژن می تواند در اشک های تولید شده شما، جریان یابد. لنزها بر روی سطح چشم شما جای می گیرند و به طور قابل توجهی میزان اکسیژن و رطوبت چشم های شما را کاهش می دهند.
وقتی که به خواب می روید، این کاهش رطوبت و اکسیژن شدیدتر می شود. بدون وجود اکسیژن کافی، سلول های موجود در قرنیه، توانایی خود را برای مبارزه با باکتری ها، از دست می دهند. هر بار که تصمیم به خوابیدن با لنز چشمی خود می کنید، در معرض خطر قرار می گیرید.
مدت زمان های کوتاهتر خوابیدن با لنز چشمی ، مثلا 15 تا 30 دقیقه، آسیب کمتری به چشم وارد می کند اما هنوز هم خطرناک است.
لنز اولترا بوش اند لومب (نمرات 0.75- تا 12.00-) فصلی (ULTRA)
خوابیدن با لنزهای چشمی می تواند منجر به چه چیزی شود؟
قرنیه های چشم بدون دسترسی مناسب به اکسیژن، شروع به بزرگ شدن و متورم شدن می کنند، این فرآیند، کراتیت نامیده می شود، به این معنی که فیزیولوژی چشم، آسیب دیده و تغییر می کند.
هنگامی که کراتیت شروع می شود، التهاب باعث می شود که شکاف های کوچکی در سطح چشم ایجاد شوند. سیستم ایمنی که از بدن شما محافظت می کند جدا از سیستم ایمنی است که از چشم شما محافظت می کند، این خبر خوبی برای چشمان شما نیست زیرا باکتری ها از آن شکاف ها شروع به کار کرده و به قرنیه حمله می کنند.
اگر باکتری ها بتوانند لایه محافظ را بشکنند، چشمان شما به سرعت در معرض عفونت باکتریایی چشم قرار می گیرد.
شعار خود شرکت بوش اند لومب درباره لنزهای اولترا این است که : خوابیدن با لنز چشمی اولترا برا میان وعده (کمتر از 3ساعت) بلامانع هست .
علائم عفونت احتمالی یا شروع کراتیت می تواند قرمزی چشم، تحریک چشم و خارش چشم باشد. بیرون آوردن منظم لنزها از چشم، می تواند به کاهش این علائم کمک کند.
CDC خاطرنشان می کند که حدود 1 میلیون نفر به دلیل علائمی که در اثر ابتلا به کراتیت ایجاد می شود، هر ساله به چشم پزشک مراجعه می کنند. افرادی که با لنزهای چشمی خود نمی خوابند، هنوز هم می توانند مبتلا به کراتیت شوند، اما احتمال آن بسیار کمتر است. اگر کراتیت درمان نشود و پیشرفت کند، چشم های خود را در اثر عفونت از دست خواهید داد.
خوابیدن با لنز چشمی می تواند منجر به یکی از کراتیت های زیر شود:
کراتیت باکتریایی (Bacterial keratitis)
کراتیت باکتریایی یک عفونت قرنیه است که عموماً ناشی ازدو باکتری Staphylococcus aureus یا Pseudomonas aeruginosa است که هر دوی این باکتری ها در بدن انسان و همچنین در محیط وجود دارند. اگر از لنزهای چشمی به صورت طولانی مدت استفاده کنید، اگر سیستم ایمنی بدن ضعیفی داشته باشید و یا اگر یک آسیب دیدگی در چشمان خود داشته باشید، احتمال دارد که به کراتیت باکتریایی دچار شوید.
طبق گفته موسسه ملی چشم، کراتیت عفونی معمولاً با قطره های چشمی قابل درمان است، اگرچه در موارد جدی تر ممکن است به قطره های استروئیدی نیز نیاز باشد. در صورت عدم درمان کراتیت باکتریایی، قرنیه شما در اثر عفونت، به طور دائم زخم خواهد ماند.
کراتیت آکانتامبا (Acanthamoeba keratitis)
آمیب که باعث این عفونت می شود در منابع آبی از جمله آب شیر، وان های داغ، استخرها، دریاچه ها و رودخانه ها وجود دارد. انجمن اپتومتریک آمریکا می گوید، کراتیت آکانتامبا اغلب با یک عفونت میکروبی چشم مشاهده می شود. بنابراین، اگر لنزهای چشمی خود را با آب شیر شستشو داده اید، با آن ها شنا کرده اید و یا با آن ها خوابیده اید، ممکن است در معرض خطر کراتیت آکانتامبا قرار داشته باشید.
درمان این بیماری نیاز به استفاده طولانی مدت از قطره های چشمی دارویی دارد و اگر مشکل با این قطره های چشمی، برطرف نشود، ممکن است چشم نیاز به عمل جراحی پیدا کند.
کراتیت قارچی (Fungal keratitis)
محققان دریافته اند كه كراتیت قارچی در مناطقی كه دارای درجه حرارت بالا هستند و هوای گرمسیری دارند، شایع تر است. خوابیدن با لنزهای چشمی، خطر ابتلا به کراتیت قارچی را افزایش می دهد اما بیشتر افرادی که به این نوع کراتیت مبتلا می شوند، نوعی آسیب دیدگی چشم را نیز به وسیله یک گیاه، شاخه یا چوب تجربه کرده اند.
درمان فوری کراتیت قارچی بسیار مهم است، زیرا در صورت عدم درمان، می تواند باعث از بین رفتن بینایی چشم شخص شود. در حقیقت، کراتیت قارچی از اصلی ترین دلایل نابینایی در کشور هند است.
سایر مشکلات چشمی ناشی از خوابیدن با لنز چشمی
همچنین غیر از انواع کراتیت ها، استفاده از لنزهای چشمی در موقع خواب، می تواند منجر به عوامل زیر نیز شود:
التهاب ملتحمه:
طبق اعلام انجمن اپتومتریک آمریكا، التهاب ملتحمه یكی از مهمترین عواقب، خوابیدن با لنز چشمی است. در التهاب ملتحمه، رنگ سفید چشم پوشانده شده و قسمت داخلی پلک، خط می افتد. این عارضه معمولاً در اثر عفونت ویروسی ایجاد می شود. التهاب ملتحمه باعث خارش و ناراحتی چشم می شود. التهاب ملتحمه شدید یک شکل خاص از این بیماری است که در آن برجستگی هایی در سطح داخلی پلک ایجاد می شود. التهاب ملتحمه شدید، دردناک است و باعث می شود، چشم های شخص به نور حساس شوند.
زخم های قرنیه:
این بیماری ناشی از عفونت موضعی قرنیه است. علائم زخم قرنیه به طور معمول، قرمزی چشم، درد چشم، ترشحات خفیف تا شدید چشم و کاهش بینایی است. اگر زخم های قرنیه درمان نشوند، می توانند منجر به کاهش شدید بینایی و حتی از بین رفتن آن شوند.
هیپوکسی قرنیه:
هیپوکسی قرنیه ناشی از کمبود اکسیژن چشم است. این عارضه منجر به تاری و مبهمی دید خواهد شد و با گذشت زمان، هیپوکسی قرنیه ممکن است باعث ایجاد مشکلات جدی در قرنیه شود.
التهاب چشم:
دو نوع التهاب اصلی وجود دارد: حاد و مزمن. پنج نشانه اصلی التهاب حاد شامل درد، قرمزی، از دست دادن عملکرد، تورم و سوزش است. علائم التهاب حاد چند روز به طول می انجامد. التهاب حاد 2 تا 6 هفته طول می کشد اما التهاب مزمن می تواند ماه ها یا سال ها ادامه پیدا کند. التهاب حاد می تواند باعث درد به صورت های مختلفی شود.
درمان التهاب به علت و شدت آن بستگی دارد. اغلب نیازی به درمان آن نیست. اما گاهی اوقات، عدم درمان التهاب می تواند منجر به علائم تهدید کننده زندگی شود. بدون درمان کردن برخی از عفونت ها می توانند وارد خون شوند و در نتیجه سپسیس ایجاد می شود. این یکی دیگر از شرایط تهدید کننده زندگی است که نیاز به درمان فوری پزشکی دارد.
- قرمزی حاد چشم
- سوزش چشم
- گرد و غبارهایی که زیر لنز ها جمع می شوند
نکات مربوط به مراقبت از چشم در مشکل خوابیدن با لنز چشمی
از آنجا که لنزها با بافت های حساس چشم تماس دارند، آکادمی چشم پزشکی آمریکا توصیه می کند که موارد احتیاطی زیر را رعایت کنید:
- هنگام استفاده از لنزهای چشمی، از استخر رفتن و رفتن به وان داغ خودداری کنید.
- دستان خود را قبل از تماس با لنزهای چشمی با آب و صابون بشویید.
- لنزهای خود را فقط با محلول لنزهای چشمی، شسته و نگهداری کنید، هرگز از محلول نمکی و آب شیر برای ضدعفونی کردن، شستشو و نگهداری لنزها استفاده نکنید.
- لنزهای خود را با محلول ضد عفونی کننده مالش دهید و قبل از قرار دادن آن ها در ظرف مخصوص خود، آن ها را تمیز کنید.
- محلول ضد عفونی کننده لنز خود را به صورت روزانه تعویض کنید.
- هرگز از لنزهای ترک خورده یا شکسته استفاده نکنید.
- هنگام مسافرت، از یک محلول لنز در اندازه سفری استفاده کنید.
- اگر احساس خارش در چشمان خود دارید و یا می خواهید چشمان خود را لمس کنید و یا حتی می خواهید که عینک خود را تنظیم کنید، به جای انگشتان خود از یک دستمال کاغذی استفاده کنید.
- خشکی چشم می تواند منجر به این شود که بیشتر چشم خود را مالش دهید، بنابراین قطرات مرطوب کننده چشم را به برنامه روزانه خود اضافه کنید.
آیا از لنز می توان در خواب استفاده کرد؟
منبع معتبری مانند مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) می گوید که از لنزها نمی توان در خواب استفاده کرد. این به این دلیل است که خوابیدن با لنز چشمی ، شما را شش تا هشت برابر بیشتر به عفونت چشم مبتلا می کند. عفونت های جدی چشم می توانند منجر به آسیب قرنیه، جراحی و در موارد نادر، از دست دادن بینایی شوند.
توجه به این نکته ضروری است که این عفونت ها می توانند رخ دهند چه برای کسانی که از لنزهای تماسی استفاده کنید و چه کسانی که از لنزهای رنگی استفاده می کنند.
به گفته محققان، تقریبا همه افراد در معرض عفونت های بعد از خواب با لنزهای تماسی هستند.
مطالعات معتبر نشان می دهد که حدود 85 درصد از افرادی که از لنزهای تماسی استفاده می کنند، 81 درصد از استفاده کنندگان بزرگسال لنزها و 88 درصد از افراد مسن حداقل دست به یک رفتار می زنند که آن ها را در معرض عفونت چشم قرار می دهد. شایع ترین ریسک انجام شده چیست؟ خوابیدن با لنز چشمی
برای خرید انواع لنز لابلا با شماره های درج شده درسایت تماس بگیرید.
چگونه خوابیدن با لنزها خطر ابتلا به عفونت چشم را افزایش می دهد؟
قرنیه های چشم هر روز با باکتری ها در تماس هستند، با این وجود عفونت ها به ندرت رخ می دهند. این به این دلیل است که قرنیه سالم، بخشی از دفاع طبیعی چشم شما در برابر آلودگی ها است. اما قرنیه شما برای عملکرد سالم به هیدراتاسیون و اکسیژن نیاز دارد.
وقتی که بیدار هستید، پلک زدن چشم های شما را مرطوب نگه می دارد و اکسیژن می تواند از طریق اشک هایی که تولید می کنید، به داخل جریان پیدا کند. لنز ها روی سطح چشم شما قرار می گیرند و میزان اکسیژن و رطوبت چشم های شما را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند. هنگام خواب، این کاهش اکسیژن و رطوبت، شدیدتر می شود. بدون اکسیژن کافی، حالتی به نام هیپوکسی، سلول های قرنیه توانایی خود را برای مبارزه موثر با باکتری ها از دست می دهند.
برای خرید لنز طوسی عسلی با شماره های درج شده درسایت تماس بگیرید.
خوابیدن با لنزها منجر به چه چیزی می شود؟
خوابیدن با لنزها می تواند منجر به یکی از شرایط جدی چشم شود، از جمله:
کراتیت باکتریایی:
کراتیت باکتریایی یک عفونت قرنیه است که عموما ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس یا سودوموناس آئروژینوزا است که هر دو باکتری هایی هستند که در بدن انسان و در محیط یافت می شوند. اگر از لنزهای تماسی به مدت طولانی استفاده می کنید و اگر سیستم ایمنی بدن شما دچار نقص شده است و یا اگر دچار آسیب چشم شده اید، احتمال ابتلا به کراتیت باکتریایی بیشتر است. کراتیت باکتریایی معمولا با قطره چشم قابل درمان است، اگرچه در موارد جدی تر ممکن است نیاز به قطره استروئیدی باشد. در صورت عدم درمان، قرنیه شما ممکن است به طور دائم در اثر عفونت زخم شود.
کراتیت آکانتامبا:
آمیب که عامل ایجاد این عفونت است را می توان در منابع آب از جمله آب لوله کشی، وان آب گرم، استخرها، دریاچه ها و رودخانه ها یافت. انجمن بینایی سنجی آمریکا می گوید که کراتیت آکانتامابا اغلب همزمان با عفونت میکروبی چشم رخ می دهد. بنابراین اگر لنزهای خود را در معرض آب لوله کشی قرار داده اید، با آن ها شنا کرده اید و همچنین با آن ها خوابیده اید، ممکن است در معرض خطر این بیماری باشید. درمان این بیماری نیاز به یک استفاده طولانی مدت از قطره چشم دارویی دارد و اگر قطره چشم مشکل شما را حل نکرد، ممکن است به جراحی نیاز داشته باشید.
کراتیت قارچی:
محققان معتقدند که کراتیت قارچی بیشتر در مناطقی با دمای ملایم و هوای گرمسیری شایع است. خوابیدن با لنزها، خطر ابتلا به کراتیت قارچی را افزایش می دهد. اما اکثر افرادی که به آن مبتلا می شوند، نوعی ضربه چشمی را نیز تجربه کرده اند. درمان سریع کراتیت قارچی مهم است زیرا در صورت عدم درمان می تواند باعث از بین رفتن بینایی در چشم عفونی شود. در واقع، کراتیت قارچی یکی از علل اصلی نابینایی در کشور هند است.
برای خرید انواع جا لنزی با شماره های درج شده درسایت تماس بگیرید.
اگر یک شب به طور تصادفی با لنزها به خواب بروم، چه می شود؟
اگر با لنزهای خود به خواب رفته اید، آن ها را در اسرع وقت از چشمان خود خارج کنید. اگر نمی توانید آن ها را به راحتی بردارید، آن ها را به زور از چشمان خود خارج نکنید. چند قطره محلول لنز استریل را در چشم های خود بریزید، پلک بزنید و دوباره امتحان کنید. استفاده از قطره چشم اضافی باید به خارج کردن لنزها کمک کند.
بعد از آن، از لنزهای خود به مدت یک روز کامل استفاده نکنید و به احساسات چشمان خود توجه کنید. در صورت مشاهده هر یک از علائم عفونت، فورا با چشم پزشک خود تماس بگیرید.
در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر، فورا به پزشک یا چشم پزشک مراجعه کنید:
- تاری دید
- ترشح از چشم
- قرمزی چشم
اگر فکر می کنید عفونت چشم دارید، لنزهای تماسی خود را در یک ظرف پلاستیکی قرار دهید و آن را نزد چشم پزشک ببرید تا آن ها را آزمایش کند.
برای خرید انواع لنز فصلی با شماره های درج شده درسایت تماس بگیرید.
لنزهای مورد تایید FDA برای خوابیدن :
برخی از لنزها وجود دارند که توسط FDA تایید شده است تا برای مدت زمانی در خواب استفاده شوند. این ها می توانند برای کسانی که مستعد چرت زدن با لنزها هستند، گزینه مناسبی باشند.
این لنزها تماسی می توانند، لنزهای استفاده طولانی مدت نامیده شوند. این لنزها به گونه ایی طراحی شده اند که می توان از آن ها برای دوره های طولانی تر استفاده کرد و فقط مختص استفاده روزانه نیستند. این لنزها با استفاده از هیدروژل سیلیکون ساخته شده اند و نازکتر از لنزهای عادی هستند.
مواد سیلیکونی هیدروژل، سدی ایجاد می کند که تنفس از آن راحت تر است. ایر اپتیکس یکی از برندهایی است که لنزهای آن برای استفاده چند روزه تایید شده است. با وجود اینکه اغلب این لنزها برای استفاده حداکثر 30 روز تایید شده اند، شما همچنان می توانید مدت زمان استفاده خود را تنظیم کرده و هر زمان که شروع به مشاهده سوزش چشم های خود کردید، آن ها را از چشمان خود خارج کنید.
با نگاهی به جوانب مثبت و منفی استفاده از لنزهای تماسی، مراقبت از لنزها و رعایت بهداشت خوب لنزها دارای اهمیت بسیاری است. همیشه این احتمال وجود دارد که باکتری ها و میکروب ها بین عدسی و چشم شما به دام افتاده و باعث ایجاد مشکلات و عفونت شوند. حتی در هنگام خرید لنزهای ساخته شده از هیدروژل سیلیکون، از این خطرات احتمالی آگاه باشید.
برای خرید انواع محلول لنز با شماره های درج شده درسایت تماس بگیرید.
اگر تمایل به چرت زدن هنگام استفاده از لنزها دارید، از قبل برنامه ریزی کرده و از لنزهای مناسب برای استفاده طولانی مدت، استفاده کنید. و به یاد داشته باشید که از قطره های چشمی برای چرب کردن چشمان خود استفاده کنید، این وقتی بعدا برای بیرون آوردن لنزهای خود اقدام می کنید، احتمال خاراندن چشم های شما را کاهش می دهد.
نکات مراقبت از چشم برای افرادی که از لنز استفاده می کنند:
از آنجا که لنزها با بافت های حساس کره چشم شما تماس پیدا می کنند، آکادمی چشم پزشکی آمریکا توصیه می کند که این نکات احتیاطی را رعایت کنید:
- در حین استفاده از لنزهای خود شنا نکنید و وارد وان آب گرم نشوید.
- قبل از دست زدن به لنزها، دستان خود را با آب و صابون بشویید.
- لنزهای خود را فقط با محلول لنزهای تماسی بشویید و نگهداری کنید، هرگز از محلول نمک یا آب لوله کشی برای این کار استفاده نکنید زیرا این موارد نمی توانند لنزهای شما را ضد عفونی کنند.
- لنزهای خود را با محلول ضدعفونی کننده مالش دهید و قبل از قرار دادن آن ها در محفظه نگهداری لنز، آن ها را تمیز کنید.
- در هنگام خرید لنزها، به معتبر بودن برند لنز تماسی خود توجه کنید.
- هر روز از محلول لنز تازه استفاده کنید.
- لنزها و محفظه لنز خود را حداقل هر سه ماه یکبار تعویض کنید. هرگز از محفظه لنز شکسته یا خراب استفاده نکنید.
- هنگام سفر، یک محلول لنز ویژه با اندازه سفری خریداری کنید. محلول را در ظرف پلاستیکی که ممکن است در معرض آلودگی قرار داشته باشد، نریزید.
خوابیدن با لنز چشمی
آیا خوابیدن با لنز برای ما مشکلی بوجود می آورد ؟ سوالی که چندین بار از همکاران ما پرسیده شده و قصد داریم در این خصوص بررسی و بحث کنیم.
لنز تماسی چه برای استفاده ی طبی و چه برای استفاده ی آرایشی این روزها همه گیر شده است.
اکثر لنز آرایشی از نوع نرم می باشند.
این درحالی ست که لنزهای طبی به خصوص لنزهای مخصوص آستیگمات، از نوع سخت می باشند.
لنز آرایشی طبی نیز از نوع نرم می باشند.
و تنها قادر به اصلاح عیوب نزدیک بینی و دوربینی می باشند.
برخی برندهای این لنزها شماره های 0.0 تا 6.0 و برخی تا 10.0 را شامل می شوند.
استفاده از لنز هرچند نسبت به عینک آسان تر می باشد.
ولی شرایط و ضرورت های خاصی را به همراه دارد.
که در صورت عدم رعایت این نکات ممکن است به بیماری های سخت چشمی مبتلا شوید.
یکی از نکات مهم که هرگز نباید فراموش کرد، برداشتن لنز موقع خواب می باشد.
متخصصین شدیدا خوابیدن با لنز چشمی را ممنوع کرده اند.
آناتومی چشم بسیار پیچیده است و عمل دیدن بسیار حساس.
برای آنکه جسمی توسط چشم ما دیده شود، باید نور از آن منعکس شده.
از قرنیه ی چشم بگذر و به شبکیه برسد.
برای این که نور بدون تغییر از قرنیه بگذرد، قرنیه باید شفاف باشد.
پس رگ هایی که تغذیه ی آن را برعهده دارند باید شفاف باشند.
از آن جایی که چنین چیزی ممکن نیست.
قرنیه تنها عضو بدن می باشد که هیچ رگی در آن جاری نیست.
قرنیه، اکسیژن و مواد مورد نیاز خود را به طور مستقیم از هوا دریافت می کند.
لنز مانند یک لایه ی شفاف می باشد که میان چشم و محیط اطراف یک حایل ایجاد می کند.
از همین روست که پارامترهایی مانند میزان اکسیژن رسانی و درصد آب لنز مهم هستند.
خوابیدن با لنز می تواند چشم را به بیماری هایی چون خشکی چشم و ادم و التهاب قرنیه مبتلا سازد.
این بیماری ها به دلیل عدم تولید اشک کافی و یا تغییر در کیفیت اشک اتفاق می افتند.
نیاز چشم به اکسیژن در شب بیشتر می شود.
به خصوص که با بسته شدن پلک ها، سطح تماس چشم و محیط کاهش می یابد.
کمبود اکسیژن که به خشکی چشم منجر می شود، باعث می شود لنز خشک شده و به چشم بچسبد.
به همین دلیل خارج کردن لنز در صبح بعد سخت و دردآور خواهد بود.
همچنین خوابیدن با لنز و عدم اکسیژن رسانی کافی به قرنیه، سبب می شود.
بدن برای جبران کمبود رگ های دیگری را مسئول این کار کند که سبب بروز عارضه ی نئووسکولاریزاسیون می شود.
التهاب و کراتیت قرنیه و زخم قرنیه (پارگی محافظت نشده) از دیگر آسیب هایی ست.
که از عدم رعایت نکات ضروری و خوابیدن با لنز ناشی می شود.
اولین نشانه های این آسیب ها، خستگی و ورم و قرمزی چشم و ترشح چشم است.
درد و خارش چشم، تاری دید، اشک ریزی بی اختیار، حساسیت به نور از دیگر نشانه ها می باشند.
خوابیدن با لنز چشمی سبب ورود فشار از یک جسم خارجی بر چشم می شود.
که همین مورد مزاحم استراحت فرد و چشم ها می شود و آن را خسته می کند.
به هنگام بروز این نشانه ها فرد باید سریعا به چشم پزشک مراجعه کند.
هرگز این موارد را سرسری نگیرید و از کنار آن آسان رد نشوید.
شاید فرد از ترس اینکه پزشک او را از مصرف لنز منع کند، به چشم پزشک مراجعه نکند.
اما باید گفت در مراحل اولیه، این عارضه ها قابل درمان هستند.
حتی با توصیه ی چشم پزشک می توان لنزی خریداری نمود که برای چشم کمتر آسیب زا باشد.
همچنین باید خوابیدن با لنز را کنار گذاشت و شب ها حتما به یاد داشته باشید که آن ها را خارج کنید.
اگر در سطوح ابتدایی برای درمان و جلوگیری از پیشرفت این عارضه ها اقدام نکنید.
بیماری ها و سندرم هایی که در بالا گفته شد به سراغ شما خواهند آمد.
و آن گاه استفاده از لنز علاوه بر خطرناک بودن، سخت و رنج آور نیز خواهد بود.
چشم پزشک لنزهایی به شما معرفی خواهد کرد که درصد آب و اکسیژن رسانی بیشتری داشته باشند.
همچنین جنس لنز نیز بسیار مهم است.
طبق تحقیقات به عمل آمده، ثابت شده است که استفاده از لنز هیدروژن سیلیکونی در شب.
پنج برابر مطمئن تر از لنز هیدروژنی می باشد.
این لنز همچنین میکروب ها و عوامل بیماری زای کمتری جذب می کند.
و خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهد.
یک دقیقه دیرتر خوابیدن برای اینکه لنز خود را درآورید، ارزشش را دارد.
اگر روزی مجبور به خوابیدن با لنز شدید.
پیش از آن با استفاده از قطره های چشمی، چشم تان را مرطوب کنید.
این کار به اکسیژن رسانی قرنیه کمک می کند.
همچنین صبح فردا برای درآوردن لنز ابتدا از این قطره ها استفاده کنید.
چون همان طور که در بالا هم گفته شد، لنز پس از از دست دادن رطوبت خود.
به کره ی چشم می چسبد و درآوردنش مشکل می شود.
بیرون آوردن لنزها در این شرایط با فشار و زور، سبب آسیب دیدن و خراش برداشتن قرنیه می شود.
حال این مشکل را هم باید به آسیب های دیگر اضافه کرد!
برای اطمینان از رساندن آسیب خوابیدن با لنز به کمترین حد خود.
روز بعد بهتر است از عینک به جای لنز استفاده کنید.
این کار فشار را از روی چشمان تان برداشته و دید بهتری به چشمان تان می دهد.
لنزهایی در بازار وجود دارند تحت عنوان لنزهای شبانه روزی که ادعا دارند.
مشکل خوابیدن با لنز را حل کرده اند و شما می توانید با خیال راحت از آن ها استفاده کنید.
این حرف شاید درست باشد و استفاده از این لنز در طول شب کم خطرتر باشد.
اما حتی این لنزها هم در طولانی مدت ممکن است آسیب زا باشند.
خوابیدن با لنز کار بسیار ریسک پذیری ست، حتی اگر این خوابیدن یک چرت بیست دقیقه ای باشد.
در زیر ما چند نمونه از این لنزهای شبانه روزی را معرفی کرده ایم.
این لنزها همگی دارای تائیدیه های معتبر می باشند و عملکردشان تضمین شده است.
با این حال خود سازندگان و چشم پزشکان توصیه دارند.
در صورت امکان پیش از خواب آن ها را از چشم خارج کنید.
شرکت ایر اپتیکس (AIR OPTIX)
لنز ایر اپتیکس آکوا دی اند نایت (Air Optix Aqua Day & Night) این شرکت آمریکایی از معدود لنز های شبانه روزی می باشد.
این لنز برای خوابیدن با لنز از همه ایمن تر است.
این لنز که ساخت شرکت سیبا ویژن (Ciba Vision) از زیرمجموعه های آلکان (Alcon) می باشد.
لنز شبانه روزی ایر اپتیکس که از نوع نرم می باشد دارای تائیدیه ی وزارت بهداشت آمریکا (FDA) می باشد.
جنس آن از پلیمر ساخته شده توسط تکنولوژی هیدرا کلیر است.
درصد آب آن 24 درصد و میزان اکسیژن رسانی 175 واحد می باشد.
قطر این لنز چشم 0.08 میلی متر است.
مهلت استفاده ی این لنز، یک ماه (30 شبانه روز) می باشد.
هر بسته ی این لنز حاوی سه لنز برای یک چشم می باشد.
لنز RGP
البته درکنار این لنز شبانه روزی لنزهای نفوذپذیر به گاز که تحت عنوان RGP یا GP وجود دارند.
این لنز به گونه ای ساخته شده که خوابیدن با لنز مشکلی پیش نمی آورد.
لنز GP که از سری لنزهای سخت می باشند.
از نوعی پلیمر به نام پلی متیل متاکریلیت و سیلیکون هیدروژنی ساخته می شوند.
این مواد علاوه بر آن که شفافیتی بیشتر از شیشه را ارائه می کنند و بسیار سخت و بادوام هستند.
نفوذ پذیری بسیار بالایی نسبت به اکسیژن دارند.
این لنز که در دسته ی لنزهای طبی قرار می گیرد، برای اصلاح عیوب چشم به کار می رود.
عیوبی مانند آستیگمات، نزدیک بینی و قوز قرنیه توسط این لنز اصلاح پذیرند.
این لنز می تواند شکل قرنیه را تغییر دهد.
دستورالعمل این لنز به گونه ای است که خوابیدن با لنز در آن الزامی ست.
این لنز در طول شب به اصلاح قرنیه می پردازد.
در طول روز با برداشتن لنز، می توان دیدی شفاف و واضح داشت.
عملکرد این لنز تائید شده است.
و اثرگذاری آن به قدری ست که پس از دوهفته استفاده، عیب چشم 2 تا 3 دیوپتر کمتر می شود.
این روش اصلاح چشم، بدون نیاز به جراحی می باشد.
به کسانی که تمایلی به جراحی و لیزیک ندارند، توصیه می شود از این لنز استفاده کنند.
این لنزها به دو دسته ی Ortho-k و CRT تقسیم می شوند.
لنز CRT توسط وزارت بهداشت آمریکا (FDA) برای استفاده ی شبانه تائید شده است.
و تنها توسط شرکت Paragon تولید می شود درحالی که لنز Ortho-k توسط سازندگان زیادی ساخته می شوند.
این درمان ها Orthokeratology یا ارتوکراتولوژی و Corneal Refractive Therapy معروف می باشند.
اگر بر اثر استفاده مداوم از لنز و خوابیدن با لنز دچار سندرم خشکی چشم شوید.
بهتر است استفاده از لنز را قطع کرده و در صورت نیاز طبی از عینک استفاده کنید.
اگر استفاده از عینک مقدور نبود، می توانید تحت نظر چشم پزشک تان از لنزهای مخصوص استفاده کنید.
این لنزها دارای درصد آب و اکسیژن رسانی بالایی هستند که خشکی چشم را برطرف می کنند.
معروف ترین برند و لنزی که در این مورد شناخته شده است، لنز های زیر می باشند.
آلکانز دیلیز توتال ( Alcon’s Dailies Total )
این لنز اولین لنز طبی می باشد که برای تنظیم رطوبت چشم تولید شده است.
جنس آن از هیدروفیل نرم می باشد که یک هسته ی سیلیکونی را احاطه کرده است.
درصد آب این لنز حدود 58 درصد می باشد و میزان اکسیژن رسانی آن 156 واحد است.
این لنز راحتی بی نظیری را برای چشمان شما به ارمغان می آورد.
آکوو آیسیس ( ACUVUE OASYS )
تا مدت ها آلکانز دیلیز در بازار بی رقیب بود تا این که این لنز روزانه به بازار عرضه شده است.
اما علی رغم آن تبدیل رقیبی قدر برای لنز آلکان دیلیز توتال شده است.
دصد آب این لنز 58 درصد و میزان اکسیژن رسانی آن 121 واحد است.
دلیل راحتی بی نظیر این لنز، تکنولوژی نوین استفاده شده در ان می باشد.
این تکنولوژی که اشک تزریق شده نام دارد، به محصول کمک می کند.
تا اجزای اشک را از آب جدا سازد.
این تکنولوژی سبب شده بتوان در تمام ساعات روز و بدون وقفه از این لنز استفاده کرد.
مزیت دیگر این لنز، محدوده ی وسیع شماره های آن می باشد که از 12.00- تا 8.00+ را شامل می شود.
همچنین این لنز از چشم تا 90 درصد دربرابر اشعه ی یو وی ای (UVA) و تا 99 درصد دربرابر اشعه ی یو وی بی (UVB) خورشید محافظت می کند.
از آن جایی که این روزها لنز های آرایشی طرفداران زیادی پیدا کرده است.
خرید و فروش آن نیز تبدیل به بازاری گسترده شده است.
در این میان برخی سالن های آرایشی و فروشگاه های نامعتبر نیز اقدام به فروش لنز می کنند.
درحالی که اطلاعات درستی از لنز و نحوه ی استفاده از آن ندارند.
این فروشندگان، خریداران را تشویق به امتحان کردن لنزهای استفاده شده می کنند.
و به آن ها می گویند پس از شستشو با محلول هیچ مشکلی پیش نمی آید اگر از لنز استفاده شده، استفاده کنند.
این افراد حتی درباره خوابیدن با لنز هم به مشتریان خود گوش زد نمی کنند.
و موارد احتیاطی لازم را به آن ها یادآوری نمی کنند.
آن ها نیاز خریدار را در نظر نمی گیرند.
و لنزهایی با درصد آب و اکسیژن رسانی نامناسب به فرد معرفی می کنند.
برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی، بهتر است ابتدا به چشم پزشک خود مراجعه کنید.
ممکن است بیماری های زمینه ای چشمی داشته باشید.
و یا علایم اولیه ی ابتلا به بیماری ها و سندرم های چشمی در شما مشاهده شود.
در این صورت استفاده ی نا به جا از لنز می تواند بینایی تان را به خطر بیندازد.
پس از تائید چشم پزشک، از فروشگاه های معتبر و دارای پروانه ی وزارت بهداشت اقدام به خرید کنید.
از قبول بسته بندی هایی که پلمپ آن ها باز شده اند بپرهیزید.
بهداشت لنز و جعبه ی نگه داری آن را رعایت کنید.
و هر روز لنز را با محلول مخصوص شستشو دهید.
و در آخر، تا حد امکان از خوابیدن با لنز خودداری کنید.
به سلامتی تان بیشتر از زیبایی اهمیت دهید و سلامت چشمان تان را با بی احتیاطی به خطر نیندازید.
سخن آخر در مورد خوابیدن با لنز چشمی :
خوابیدن با لنز چشمی می تواند به یک عادت خطرناک تبدیل شود. اگر با لنزهای چشمی خود به خواب رفتید، در اسرع وقت آن ها را از چشمان خود خارج کنید. اگر نمی توانید آن ها را به راحتی از چشمان خود خارج کنید، به آن ها فشار وارد نکنید.
چند قطره از محلول لنز استریل را در چشم بریزید، چشمان خود را باز و بسته کرده و دوباره عمل خارج کردن لنزها را امتحان کنید. استفاده از قطره استریل می تواند به خارج کردن آن ها کمک کند.
از لنزهای چشمی خود برای یک روز کامل استفاده نکنید و به چشمانتان اهمیت دهید. برای پیشگیری از عفونت چشم، از نکات بهداشتی مربوط به لنزهای چشمی پیروی کنید. به خاطر داشته باشید که لنزهای چشمی خود را طبق برنامه مشخص تعویض کنید و آن ها را به طور مرتب تمیز کنید تا از ایجاد باکتری های ناخواسته جلوگیری کنید. لنزها معمولاً نیاز به تعویض روزانه، هفتگی، ماهانه یا سه ماه یک بار دارند.
اگر متوجه هر یک از علائم عفونت (تاری دید، ترشح از چشم و قرمزی چشم) شدید، سریعاً با چشم پزشک خود تماس بگیرید تا بتوانید قبل از بروز آسیب جدی مشکل خود را درمان کنید.
اگر فکر می کنید مبتلا به عفونت چشم هستید، لنزهای چشمی خود را درون یک ظرف پلاستیکی قرار دهید و آن را نزد چشم پزشک خود ببرید تا آن ها را آزمایش کند.
سلام من خیلی از خوابیدن با لنز هراس داشتم ممنونم از مقاله خوبتون خیلی کمکم کرد
سلام دوست عزیز وقت بخیر
از تاخیر احتمالی بابت جوابگویی عذرخواهی میکنم .
ما انجام وظیفه کردیم دوست عزیز
—————————————————————————————————————————————————
برای اطمینان بیشتر نسخه ی دکتر را برای همکارانم ارسال کنید تا مشاوره ی بهتری به شما بدهند .
شماره واتس آپ : 09399333093
شماره تماس : 021/91301898